
Hvitløksbrød
Lær hvordan du lager deilig hvitløksbrød hjemme med vår enkle oppskrift. Perfekt som forrett eller tilbehør til middagen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
bakeverk
Ingredienser
- 1. 2 (10 cm) fullkornspitaerbrød
- 2 teskjeer ekstra jomfru olivenolje
- 1 stor hvitløksfedd, skrelt og delt i to
- 4 teskjeer revet Parmesanost
- 1/8 teskje salt
- 1/2 teskje paprika
- 1/2 teskje tørket oregano
Fremgangsmåte
- 1Plasser risten omtrent 15 centimeter fra grillen og forvarm grillen. Med en liten kniv, lag et snitt på omtrent 5 centimeter på siden av hver pita. Med fingrene, del de to pita-halvdelene. Hvis pitaen er vanskelig, varm den i mikrobølgeovnen i ca. 30 sekunder for å myke den opp. Pensle den grove siden av de fire pita-halvdelene lett med olivenolje, og gni deretter med hvitløksfellen. Kutt hver pita i kvarter. Legg pitaene i ett lag på et bakepapir. Strø jevnt over pitaene med parmesan, salt, paprika og oregano. Sett dem under grillen og grill i 2 til 3 minutter, eller til de er gyldne og sprø.