
Røstet laks med grønne urter
oppskrift på røstet laks med friske grønne urter, perfekt for en sunn og smakfull middag. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. En skinnfri laksefilet på 2 til 2 ½ pund
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 1/4 kopp god olivenolje
- 2 spiseskjeer ferskpresset sitronsaft
- 1/2 kopp finhakkede vårløk, både hvite og grønne deler (4 vårløk)
- 1/2 kopp finhakket fersk dill
- 1/2 kopp finhakket fersk persille
- 1/4 kopp tørr hvitvin
- Sitronbåter til servering
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Forvarm ovnen til 220 grader.
- 3Legg laksefileten i en glass-, keramikk- eller rustfritt stål- stekeform og krydre den rikelig med salt og pepper.
- 4Visp sammen olivenolje og sitronsaft, og hell blandingen jevnt over laksen. La den stå i romtemperatur i 15 minutter.
- 5I en liten bolle, rør sammen vårløk, dill og persille.
- 6Strø urtesblandingen over laksefileten, og vend den slik at begge sider er rikelig dekket med de grønne urtene.
- 7Hell vinen rundt fisken.
- 8Stek laksen i 10 til 12 minutter, til den nesten er kokt i midten av den tykkeste delen.
- 9Midten vil være fast med bare en tynn linje av ukokt laks i midten. (Jeg sjekker ved å stikke spissen av en liten kniv inn.)
- 10Dekk formen tett med aluminiumsfolie og la den hvile i 10 minutter.
- 11Skjær laksen i tverrsnitt og server varm med sitronbåter.