Røstet laks med grønne urter

Røstet laks med grønne urter

oppskrift på røstet laks med friske grønne urter, perfekt for en sunn og smakfull middag. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. En skinnfri laksefilet på 2 til 2 ½ pund
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 1/4 kopp god olivenolje
  • 2 spiseskjeer ferskpresset sitronsaft
  • 1/2 kopp finhakkede vårløk, både hvite og grønne deler (4 vårløk)
  • 1/2 kopp finhakket fersk dill
  • 1/2 kopp finhakket fersk persille
  • 1/4 kopp tørr hvitvin
  • Sitronbåter til servering

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Forvarm ovnen til 220 grader.
  3. 3Legg laksefileten i en glass-, keramikk- eller rustfritt stål- stekeform og krydre den rikelig med salt og pepper.
  4. 4Visp sammen olivenolje og sitronsaft, og hell blandingen jevnt over laksen. La den stå i romtemperatur i 15 minutter.
  5. 5I en liten bolle, rør sammen vårløk, dill og persille.
  6. 6Strø urtesblandingen over laksefileten, og vend den slik at begge sider er rikelig dekket med de grønne urtene.
  7. 7Hell vinen rundt fisken.
  8. 8Stek laksen i 10 til 12 minutter, til den nesten er kokt i midten av den tykkeste delen.
  9. 9Midten vil være fast med bare en tynn linje av ukokt laks i midten. (Jeg sjekker ved å stikke spissen av en liten kniv inn.)
  10. 10Dekk formen tett med aluminiumsfolie og la den hvile i 10 minutter.
  11. 11Skjær laksen i tverrsnitt og server varm med sitronbåter.