
Makaroner og ost med skinke
Lag en deilig macaroni and cheese med skinke. En enkel oppskrift som passer for hele familien. Perfekt for en rask og smakfull middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- Salt
- 1 pund cavatappi (hullformet pasta med hullete skjell) eller annen kort pasta
- 3 spiseskjeer smør
- 3 spiseskjeer hvetemel
- 1 kopp kyllingkraft
- 1 ½ kopper helmelk
- Nykvernet svart pepper
- Noen runder med muskatnøtt
- 1 kopp revet Gruyère
- 1 kopp revet hvit skarp Cheddar
- 2 spiseskjeer Dijon-sennep
- 1/4 pund fransk skinke, skivet i delikatessebutikken, finhakket
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Kok opp en stor kjele med saltet vann, og legg i pasta. Kok pastaen til akkurat under al dente.
- 3Varm opp en sausekjele med smør over middels varme, visp inn mel og kok i 1 minutt, visp inn kraft og deretter melk, la sausen tykne, og smak til med salt, pepper og muskatnøtt. Rør inn ostene i en figur åtte-bevegelse. Rør inn Dijon og skinke, og fjern sausen fra varmen. Sil av pastaen og bland den med sausen.