
Tomat- og purreløkstærte med bacon
Lær hvordan du lager en deilig tomat- og purreløkstærte med bacon. Perfekt for en smakfull forrett eller lunsj. Enkelt og raskt å lage!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 6
forrett
Ingredienser
- Vegetabilsk koke-spray
- 1/2 (425 gram) pakke med kjøleskapskjølte paibunner
- 1 (225 gram) pakke med revet italiensk tre-osteblanding, delt
- 3 mellomstore purre, tynnsnittet (ca. 1 kopp)
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 8 plommetomater, skivet
- 1 kopp løst pakket ferske basilikumblader, grovhakket
- 3 hvitløksfedd, grovhakket
- 1/2 (60 gram) pakke med ferdigstekt bacon, hakket
- 1/2 kopp majones
- 1/4 kopp ferskrevet Parmesanost
- 1 spiseskje fersk sitronsaft
- 1/2 teskje pepper
- Pynt: ferske basilikumkvister
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 230 grader Celsius.
- 2Smør en 23 cm rund paiform med matolje eller kokespray. Legg paibunnen i formen i henhold til pakkens anvisninger.
- 3Stek i 10 minutter eller til den er gyllen. Ta ut bunnen av ovnen; dryss over 1 kopp av osteblandingen.
- 4Senk ovnen til 190 grader Celsius.
- 5Surr purre i varm olje i en stekepanne over middels høy varme til den er myk; dryss over bunnen. Legg tomater over purre; dryss med basilikum og hvitløk.
- 6Rør sammen resten av osteblandingen, hakket bacon og de neste fire ingrediensene i en bolle. Fordel osteblandingen over paien, og jevn ut til kantene.
- 7Stek i 25 minutter eller til den er gyllen. Del paien i 4 stykker. Pynt med basilikumkvister, hvis ønskelig.




