Tomat- og purreløkstærte med bacon

Tomat- og purreløkstærte med bacon

Lær hvordan du lager en deilig tomat- og purreløkstærte med bacon. Perfekt for en smakfull forrett eller lunsj. Enkelt og raskt å lage!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 6
forrett

Ingredienser

  • Vegetabilsk koke-spray
  • 1/2 (425 gram) pakke med kjøleskapskjølte paibunner
  • 1 (225 gram) pakke med revet italiensk tre-osteblanding, delt
  • 3 mellomstore purre, tynnsnittet (ca. 1 kopp)
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 8 plommetomater, skivet
  • 1 kopp løst pakket ferske basilikumblader, grovhakket
  • 3 hvitløksfedd, grovhakket
  • 1/2 (60 gram) pakke med ferdigstekt bacon, hakket
  • 1/2 kopp majones
  • 1/4 kopp ferskrevet Parmesanost
  • 1 spiseskje fersk sitronsaft
  • 1/2 teskje pepper
  • Pynt: ferske basilikumkvister

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 230 grader Celsius.
  2. 2Smør en 23 cm rund paiform med matolje eller kokespray. Legg paibunnen i formen i henhold til pakkens anvisninger.
  3. 3Stek i 10 minutter eller til den er gyllen. Ta ut bunnen av ovnen; dryss over 1 kopp av osteblandingen.
  4. 4Senk ovnen til 190 grader Celsius.
  5. 5Surr purre i varm olje i en stekepanne over middels høy varme til den er myk; dryss over bunnen. Legg tomater over purre; dryss med basilikum og hvitløk.
  6. 6Rør sammen resten av osteblandingen, hakket bacon og de neste fire ingrediensene i en bolle. Fordel osteblandingen over paien, og jevn ut til kantene.
  7. 7Stek i 25 minutter eller til den er gyllen. Del paien i 4 stykker. Pynt med basilikumkvister, hvis ønskelig.