Reke-, krydret mango- og avokadosalad med sitrusdressing

Reke-, krydret mango- og avokadosalad med sitrusdressing

Oppdag en frisk og smakfull salat med reker, krydret mango og avokado, toppet med en syrlig sitrusdressing. Perfekt for sommeren!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1/4 kopp druekjerneolje
  • 2 spiseskjeer spansk-inspirert røkt paprika
  • 1 spiseskje finrevet appelsinskall
  • 1 spiseskje grovt knust svart pepper
  • 1/4 teskje cayennepepper
  • 3 hvitløksfedd, finhakket
  • 12 ekstra store reker (U-12), skrelte og rensede
  • 2 spiseskjeer limesaft
  • 1 teskje Dijon-sennep
  • 1/4 teskje finrevet limeskall
  • 1/4 kopp druekjerneolje
  • 1/4 kopp olivenolje
  • Grovt salt
  • 1 spiseskje ekstra virgin olivenolje
  • 4 kopper løst pakket, revet, myk salat, som rød eggerot og lolla rossa
  • 1/4 kopp finhakket rødløk
  • 1 mango, skrelt, fjernet kjerne og terninger
  • 1 Haas-avokado, skrelt, fjernet kjerne og terninger
  • Nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Lag marinaden: Visp sammen alle ingrediensene i en stor bolle. Sett til side 2 teskjeer av marinaden. Tilsett reken i marinaden og la den stå i kjøleskapet i minst 3 timer og opptil 6 timer.
  2. 2Lag vinaigretten: I en stor bolle, visp sammen limesaft, sennep, zest og den reserverte marinaden. Mens du visper, hell i oljene i en tynn stråle for å danne en jevn vinaigrette. Sett til side.
  3. 3Lag salaten: Ta rekene ut av marinaden; skrap av overflødig marinade fra rekene.
  4. 4Krydre rekene med salt etter smak. Varm opp oljen i en stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett rekene og kok dem, snu en gang, til de er akkurat gjennomkokte, ca. 1 1/2 minutt per side. Ta pannen av varmen.
  5. 5I en bolle, vend sammen løk, mango og avocado. Dress lett med noe av vinaigretten. Krydre med salt og pepper etter smak.
  6. 6I en annen bolle, vend forsiktig salatbladene med noe av vinaigretten og krydre med salt og pepper.
  7. 7Pynt salaten i midten av et fat og omgi den med rekene. Skje litt av dressingen over rekene og server. (Sett til side resten av vinaigretten til senere bruk.)