
Melke-sjokolade gravplass-kake
oppskrift på en fantasifull melk sjokolade gravemaskin kake, perfekt for halloween eller temafester. enkel å lage og utrolig smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 2 kopper hvetemel
- 2/3 kopp usøtet kakaopulver
- 1 1/2 teskjeer natron
- 1/2 teskje havsalt
- 2 staver (1 kopp) usaltet smør, myknet
- 1 kopp pakket mørkebrunt sukker
- 3/4 kopp sukker
- 4 store egg, romtempererte i 30 minutter
- 1/3 kopp semisøt sjokolade, smeltet og avkjølt
- 1 1/2 teskjeer vanilje
- 1 1/2 kopper godt ristet kulturmelk (eller 1 kopp melk pluss 1 spiseskje sitronsaft)
- 5 staver (2 1/2 kopper) smør, kuttet i spiseskje-stykker og myknet
- 1 teskje fint havsalt
- 5 kopper melis
- 2 1/2 kopper melkesjokolade, smeltet og avkjølt
- 1/2 kopp usøtet sjokolade, smeltet og avkjølt
- 2 teskjeer vaniljeekstrakt
- 1/2 (9-unse) eske sjokoladekjeks
- 1 tube svart glasur
- 1 pose sjokoladesandwich-kjeks (anbefalt: Pepperidge Farm Milano-kjeks)
- Sjokoladetre, oppskrift følger
- Godterirokker
- Godtepumpkin
- Godtbein, oppskrift følger
- Hvit sukkerspinn
- 18 pretzelstenger og stenger i ulike størrelser
- 36 mini-marshmallows (ca. 1/2 kopp)
- 1 kopp hvit sjokoladeknapper
- 2 spiseskjeer smør, smeltet
- 1 kopp sjokoladeknapper, smeltet
Fremgangsmåte
- 1Sett en rist midt i ovnen, og forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Smør to runde kakeformer i teflon, 23 x 5 cm (9 x 2 tommer). Legg et stykke bakepapir i bunnen av hver form, og smør deretter papiret. Sikt mel, kakao, natron og salt sammen på bakepapir. Pisk smør og sukker i en stor bolle med en elektrisk mikser på middels høy hastighet til det er lyst og luftig, ca. 4 minutter med en stående mikser eller 5 minutter med en håndmikser. Tilsett eggene, ett om gangen, og bland godt mellom hver gang til de er helt innarbeidet før du tilsetter neste egg. Rør inn sjokolade og vanilje til det er godt blandet. Sett mikseren på lav hastighet og tilsett gradvis de tørre ingrediensene og kulturmelk i tre omganger, start og slutt med de tørre ingrediensene, og bland til alt er godt kombinert. Fordel røren jevnt i kakeformene, og stek til en trepinne satt inn i midten av hver kakebunn kommer ut ren, ca. 25–35 minutter. La kakebunnene avkjøle i formene på rist i 10 minutter. Bruk en skarp kniv til å løsne kantene på hver kakebunn, og snu dem deretter opp ned på risten. Fjern bakepapiret og la lagene avkjøle helt.
- 2Frosting: Pisk smør, salt og 2 kopper melis i en stående mikser med visp ved middels høy hastighet til det er lyst og luftig. Tilsett smeltet sjokolade, vanilje og resten av melisen. Pisk på middels høy hastighet til det er glatt og luftig.
- 3Montering: Bruk 1 kopp frosting til å smøre mellom lagene, og dekk deretter toppen og sidene av kaken med resten av frostingen.
- 4For å dekorere graverkaken: Knus sjokoladekjeksene fint i en plastpose med en kjevle, eller bruk en food processor. Strø rikelig med kjeksbiter over toppen av kaken. Skriv "RIP" og andre skumle ord på sjokoladekjeksene med svart glasur. Lag kutt i kaken for å sette inn kjeks som gravsteiner, og pynt med godterirokker, gresskar, Candy Bones, sjokoladetrær og sukkerspinn. Plasser Candy Bones rundt bunnen av kaken.
- 5Legg et kjeksark i aluminiumsfolie. Fest marshmallows på begge ender av pretzelsene, med de flate sidene parallelt med pretzelen. Smelt sjokoladen i en varmebestandig bolle over nesten kokende vann, og rør ofte. Når sjokoladen er akkurat smeltet, rør inn det smeltede smøret. Ta bollen av varmen, og la den avkjøle litt. Dypp hver pretzel i sjokoladen, og løft dem ut med en gaffel, slik at overflødig sjokolade renner tilbake i bollen. Legg pretzelene på bakepapiret og sett dem i kjøleskapet i 30 minutter for å stivne sjokoladen.
- 6Legg et kjeksark i aluminiumsfolie. Ha den smeltede sjokoladen i en liten, resealbar plastpose, og forsegl posen. Klipp et lite hull i hjørnet av posen. Klem ut sjokoladen i form av trær på foliearket. Sett trærne i kjøleskapet. Når de er stivnet, kan du sette dem inn i kaken og dekorere med sukkerspinn som spindelvev.



