
Grahamkjeks
lær hvordan du lager hjemmelagde graham crackers med denne enkle oppskriften. perfekt til snacks, desserter eller som base for andre søte retter.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk
Ingredienser
- 8 3/8 unser grahamsmel
- 1 7/8 unser all-purpose mel
- 3 unser mørkebrunt sukker
- 3/4 teskje bakepulver uten aluminium
- 1/2 teskje natron
- 1/2 teskje kosher-salt
- 1/8 teskje malt kanel
- 3 unser usaltet smør, kuttet i 1/4-tommers terninger og avkjølt
- 2 1/4 unser melasse
- 1 1/2 unser hel melk
- 1/2 teskje vaniljeekstrakt
Fremgangsmåte
- 1Legg både mel, sukker, bakepulver, natron, salt og kanel i en food processor og puls flere ganger for å blande det godt. Tilsett smøret og puls til blandingen ligner gryn. Tilsett melasse, melk og vaniljeekstrakt, og kjør til deigen former seg til en ball, ca. 1 minutt. Trykk deigen ut til en skive ca. 1/2 tomme tykk, pakk den inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet i 30 minutter.
- 2Forvarm ovnen til 175°C (350°F).
- 3Pakk ut den kalde deigen og legg den på et stort ark bakepapir. Legg et annet ark bakepapir oppå. Kjevle ut deigen til den er ca. 1/8 tomme tykk. Skyv det utkjevlede deig- og bakepapir-arket over på et halvt bakebrett. Fjern det øverste bakepapiret og skjær deigen i 2-tommers kvadrater med en pizzaskjærer, først vertikalt og deretter horisontalt over hele deigen. Trim bort eventuelt overskudd. Bruk en gaffel til å stikke hull over hele toppen av deigen. La kjeksene bli liggende på brettet, og stek dem midt i ovnen i 25 minutter, eller til kantene begynner å bli lett brune. Ta ut brettet av ovnen, sett det på en avkjølingsrist og la kjeksene avkjøles helt. Når de er helt avkjølte, bryt dem opp i individuelle kjeks og oppbevar dem i en lufttett beholder i opptil 2 uker.