Brunt sukker-kornkake-muffin
Lær hvordan du lager deilige brown sugar corn cake cupcakes med denne enkle oppskriften. Perfekt som dessert eller til kaffen. Enkel å lage og smakfull!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
dessert
Ingredienser
- 1 kopp grahamkjeks-smuler
- 4 spiseskjeer sukker
- 1/4 kopp (1/2 stang) usaltet smør, smeltet
- 1 1/2 kopper kakehvetemel
- 1 1/4 kopper pakket brunt sukker
- 1 kopp mais
- 2/3 kopp (11 spiseskjeer) usaltet smør, romtemperert
- 1/2 kopp melk, romtemperert
- 1/2 kopp frosne jordbær
- 1 1/2 teskjeer bakepulver
- 1 teskje vanilje
- 1/2 teskje natron
- 1/2 teskje salt
- 3 egg, romtempererte
- 4 kopper melis
- 1 1/2 kopper kremost, romtemperert
- 1 kopp (2 stenger) usaltet smør, romtemperert
- 1 1/2 teskjeer vanilje
- 2 kopper ferske, hakkede jordbær
Fremgangsmåte
- 1For grahamkjeks-smulene: Bland grahamkjeks-smulene og sukkeret i en middels stor bolle. Rør inn det smeltede smøret med en gaffel til smulene er godt dekket.
- 2For kakerøren: Forvarm ovnen til 175 grader Celsius; kle en muffinsform med 12 papirformer.
- 3Bruk en elektrisk mikser og pisk sammen kakehvetemel, brunt sukker, mais, smør, melk, jordbær, bakepulver, vanilje, natron, salt og egg.
- 4Fordel røren i papirformene, dryss hver med 1 spiseskje grahamkjeks-smuler, og stek til gjennomstekt, ca. 20 til 22 minutter. La cupcakesene avkjøle helt før de får frosting.
- 5For frostingen: Bruk en elektrisk mikser og pisk sammen melis, kremost, smør og vanilje til en luftig krem.
- 6For montering: Fjern kjernen fra hver cupcake og fyll med noe av de hakkede jordbærene. Topp hver med litt av frostingen og noen hakkede jordbær.