Ditaloni med ricotta og nøtter

Ditaloni med ricotta og nøtter

Lær hvordan du lager deilige ditaloni med ricotta og nøtter. En smakfull og enkel oppskrift som passer til alle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 pund hjemmelaget ricottaost
  • Salt, etter smak
  • 1 pund ditaloni eller tubetti
  • Nykvernet pepper, etter smak
  • 1/4 kopp ristede og malte skoldede mandler
  • 1/4 kopp malte skoldede pistasjoner

Fremgangsmåte

  1. 1Press ricottaen gjennom en finmasket sil og salt lett. Smak til. Kok opp en stor kjele med vann, salt rikelig, og tilsett pastaen. Sil av når den er al dente, og spar ¼ kopp av kokevannet. Rør kokevannet inn i ricottaen til det er godt blandet. Vend pastaen og ricottaen sammen med et dryss pepper, og server mandler og pistasjnøtter ved siden av, slik at hver gjest kan strø over etter eget ønske. Alternativt kan du vende nøttene inn i pastaen før servering.