Sitrusgrillet kveite med agurk- og ananas-salsa i en fullkornspita

Sitrusgrillet kveite med agurk- og ananas-salsa i en fullkornspita

oppskrift på sitrusgrillet breiflabb med frisk agurk- og ananassalsa servert i fullkornspita, perfekt for en sunn og smakfull hovedrett om sommeren

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 pund tykkskåret hellefisksfilet
  • 2 teskjeer havsalt
  • 2 teskjeer grovkvernet svart pepper
  • 1 spiseskje hjemmelaget grillkrydder, oppskrift følger
  • Sitrusmarinade, oppskrift følger
  • Olivenolje
  • 2 fullkornspita
  • Rødt bladsalat, valgfritt
  • 2 kopper agurk-ananas salsa, oppskrift følger
  • 1 pund tykkskåret hellefisksfilet
  • 2 teskjeer havsalt
  • 2 teskjeer grovkvernet svart pepper
  • 1 spiseskje hjemmelaget grillkrydder, oppskrift følger
  • Sitrusmarinade, oppskrift følger
  • Olivenolje
  • 2 fullkornspita
  • Rødt bladsalat, valgfritt
  • 2 kopper agurk-ananas salsa, oppskrift følger
  • 1 spiseskje hvitløkspulver
  • 1 spiseskje løkpulver
  • 1 spiseskje knuste rød pepperflak
  • 1 spiseskje tørket persille
  • 1 spiseskje nykvernet svart pepper
  • 1 spiseskje krydder salt
  • 1 spiseskje hvitløkspulver
  • 1 spiseskje løkpulver
  • 1 spiseskje knuste rød pepperflak
  • 1 spiseskje tørket persille
  • 1 spiseskje nykvernet svart pepper
  • 1 spiseskje krydder salt
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 spiseskjeer finhakket rødløk
  • 1 spiseskje Dijon-sennep
  • 2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
  • Et skvett hvitvin
  • 1/2 sitron, revet skall og saft
  • 1/2 lime, revet skall og saft
  • 1/2 appelsin, revet skall og saft
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 spiseskjeer finhakket rødløk
  • 1 spiseskje Dijon-sennep
  • 2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
  • Et skvett hvitvin
  • 1/2 sitron, revet skall og saft
  • 1/2 lime, revet skall og saft
  • 1/2 appelsin, revet skall og saft
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 teskje fersk finhakket ingefær
  • 1/4 kopp hakkede vårløk
  • 1 kopp hakket agurk
  • 1 kopp hakket fersk ananas
  • 2 til 3 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
  • 1/4 kopp fersk limesaft
  • 2 spiseskjeer ferske hakkede korianderblader
  • 2 spiseskjeer ferske hakkede mynteblader
  • En klype salt
  • En klype nykvernet svart pepper
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 teskje fersk finhakket ingefær
  • 1/4 kopp hakkede vårløk
  • 1 kopp hakket agurk
  • 1 kopp hakket fersk ananas
  • 2 til 3 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
  • 1/4 kopp fersk limesaft
  • 2 spiseskjeer ferske hakkede korianderblader
  • 2 spiseskjeer ferske hakkede mynteblader
  • En klype salt
  • En klype nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Krydre begge sider av kveita med salt, pepper og grillkrydder. Legg kveita i en bolle med marinaden og la den stå i kjøleskapet i 30 minutter.
  2. 2Varm opp grillen til middels varme.
  3. 3Ta kveita ut av marinaden og kast marinaden. Pensle grillristen med olivenolje og grill kveita til den er lett flaket, ca. 4 minutter på hver side. Overfør kveita til et serveringsfat.
  4. 4Pensle begge sider av pitabrødene med olivenolje og grill dem i 30 sekunder på hver side. Del pitabrødene i to slik at de får form som halvmåner.
  5. 5Del kveita i 4 biter. Legg en bit rødbladsalat (hvis du bruker det) i hver pita sammen med én av kveitabitene. Topp med ½ kopp agurk- og ananas-salsa og server.
  6. 6Krydre begge sider av kveita med salt, pepper og grillkrydder. Legg kveita i en bolle med marinaden og la den stå i kjøleskapet i 30 minutter.
  7. 7Varm opp grillen til middels varme.
  8. 8Ta kveita ut av marinaden og kast marinaden. Pensle grillristen med olivenolje og grill kveita til den er lett flaket, ca. 4 minutter på hver side. Overfør kveita til et serveringsfat.
  9. 9Pensle begge sider av pitabrødene med olivenolje og grill dem i 30 sekunder på hver side. Del pitabrødene i to slik at de får form som halvmåner.
  10. 10Del kveita i 4 biter. Legg en bit rødbladsalat (hvis du bruker det) i hver pita sammen med én av kveitabitene. Topp med ½ kopp agurk- og ananas-salsa og server.
  11. 11Tilsett ingrediensene i en bolle og rør godt sammen. Sett til side resten av blandingen til en annen dag!
  12. 12Tilsett ingrediensene i en bolle og rør godt sammen. Sett til side resten av blandingen til en annen dag!
  13. 13Bland alle ingrediensene i en middels stor bolle og visp sammen.
  14. 14Bland alle ingrediensene i en middels stor bolle og visp sammen.
  15. 15Ha alle ingrediensene i en middels stor bolle og bland godt.
  16. 16Ha alle ingrediensene i en middels stor bolle og bland godt.