Sitrusgrillet kveite med agurk- og ananas-salsa i en fullkornspita
oppskrift på sitrusgrillet breiflabb med frisk agurk- og ananassalsa servert i fullkornspita, perfekt for en sunn og smakfull hovedrett om sommeren
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 pund tykkskåret hellefisksfilet
- 2 teskjeer havsalt
- 2 teskjeer grovkvernet svart pepper
- 1 spiseskje hjemmelaget grillkrydder, oppskrift følger
- Sitrusmarinade, oppskrift følger
- Olivenolje
- 2 fullkornspita
- Rødt bladsalat, valgfritt
- 2 kopper agurk-ananas salsa, oppskrift følger
- 1 pund tykkskåret hellefisksfilet
- 2 teskjeer havsalt
- 2 teskjeer grovkvernet svart pepper
- 1 spiseskje hjemmelaget grillkrydder, oppskrift følger
- Sitrusmarinade, oppskrift følger
- Olivenolje
- 2 fullkornspita
- Rødt bladsalat, valgfritt
- 2 kopper agurk-ananas salsa, oppskrift følger
- 1 spiseskje hvitløkspulver
- 1 spiseskje løkpulver
- 1 spiseskje knuste rød pepperflak
- 1 spiseskje tørket persille
- 1 spiseskje nykvernet svart pepper
- 1 spiseskje krydder salt
- 1 spiseskje hvitløkspulver
- 1 spiseskje løkpulver
- 1 spiseskje knuste rød pepperflak
- 1 spiseskje tørket persille
- 1 spiseskje nykvernet svart pepper
- 1 spiseskje krydder salt
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 2 spiseskjeer finhakket rødløk
- 1 spiseskje Dijon-sennep
- 2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
- Et skvett hvitvin
- 1/2 sitron, revet skall og saft
- 1/2 lime, revet skall og saft
- 1/2 appelsin, revet skall og saft
- Salt og nykvernet svart pepper
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 2 spiseskjeer finhakket rødløk
- 1 spiseskje Dijon-sennep
- 2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
- Et skvett hvitvin
- 1/2 sitron, revet skall og saft
- 1/2 lime, revet skall og saft
- 1/2 appelsin, revet skall og saft
- Salt og nykvernet svart pepper
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1 teskje fersk finhakket ingefær
- 1/4 kopp hakkede vårløk
- 1 kopp hakket agurk
- 1 kopp hakket fersk ananas
- 2 til 3 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
- 1/4 kopp fersk limesaft
- 2 spiseskjeer ferske hakkede korianderblader
- 2 spiseskjeer ferske hakkede mynteblader
- En klype salt
- En klype nykvernet svart pepper
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1 teskje fersk finhakket ingefær
- 1/4 kopp hakkede vårløk
- 1 kopp hakket agurk
- 1 kopp hakket fersk ananas
- 2 til 3 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
- 1/4 kopp fersk limesaft
- 2 spiseskjeer ferske hakkede korianderblader
- 2 spiseskjeer ferske hakkede mynteblader
- En klype salt
- En klype nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Krydre begge sider av kveita med salt, pepper og grillkrydder. Legg kveita i en bolle med marinaden og la den stå i kjøleskapet i 30 minutter.
- 2Varm opp grillen til middels varme.
- 3Ta kveita ut av marinaden og kast marinaden. Pensle grillristen med olivenolje og grill kveita til den er lett flaket, ca. 4 minutter på hver side. Overfør kveita til et serveringsfat.
- 4Pensle begge sider av pitabrødene med olivenolje og grill dem i 30 sekunder på hver side. Del pitabrødene i to slik at de får form som halvmåner.
- 5Del kveita i 4 biter. Legg en bit rødbladsalat (hvis du bruker det) i hver pita sammen med én av kveitabitene. Topp med ½ kopp agurk- og ananas-salsa og server.
- 6Krydre begge sider av kveita med salt, pepper og grillkrydder. Legg kveita i en bolle med marinaden og la den stå i kjøleskapet i 30 minutter.
- 7Varm opp grillen til middels varme.
- 8Ta kveita ut av marinaden og kast marinaden. Pensle grillristen med olivenolje og grill kveita til den er lett flaket, ca. 4 minutter på hver side. Overfør kveita til et serveringsfat.
- 9Pensle begge sider av pitabrødene med olivenolje og grill dem i 30 sekunder på hver side. Del pitabrødene i to slik at de får form som halvmåner.
- 10Del kveita i 4 biter. Legg en bit rødbladsalat (hvis du bruker det) i hver pita sammen med én av kveitabitene. Topp med ½ kopp agurk- og ananas-salsa og server.
- 11Tilsett ingrediensene i en bolle og rør godt sammen. Sett til side resten av blandingen til en annen dag!
- 12Tilsett ingrediensene i en bolle og rør godt sammen. Sett til side resten av blandingen til en annen dag!
- 13Bland alle ingrediensene i en middels stor bolle og visp sammen.
- 14Bland alle ingrediensene i en middels stor bolle og visp sammen.
- 15Ha alle ingrediensene i en middels stor bolle og bland godt.
- 16Ha alle ingrediensene i en middels stor bolle og bland godt.

