Kokos- og ananasfromasj

Kokos- og ananasfromasj

oppskrift på coconut pineapple creme caramel, en deilig kombinasjon av kokos og ananas i en silkemyk karamell. perfekt for sommeren eller når du vil imponere gjestene.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 65 minutter
Porsjoner: 6
dessert

Ingredienser

  • 1 1/2 kopper sukker
  • 1/2 kopp vann
  • 1 kopp knust ananas
  • 1/2 kvart melkefløte
  • 6 unser fersk kokoskjøtt (eller 4 unser kokosflak)
  • 2 teskjeer vaniljeekstrakt eller 2 vaniljestenger, delt og skrapet
  • 8 hele egg
  • 4 eggeplommer
  • Sukker etter smak (mellom 1/2 til 3/4 kopp)
  • 2 bokser (13 unser) kokosmelk

Fremgangsmåte

  1. 1Begynn med å lage karamellen. I en kjele kok sukker og vann på komfyren til det begynner å karamellisere, og endrer farge. Når det blir mørk gullfarge, tilsett forsiktig den knuste ananasen fordi det vil sprute. (Noen ganger er det bedre å varme opp den knuste ananasen før den blandes med sukkeret.) Når det er helt blandet, hell det i en 23 cm rund kakeform og sett til side for å avkjøle. Det vil virke som veldig myk godteri. Lag vaniljekremen ved å varme opp halvparten melk og kokos sammen med vaniljen, hvis du bruker vaniljebønne. Rett før det begynner å koke, ta kjelen av varmen og bland det med egg, eggeplommer, sukker, vaniljeekstrakt og kokosmelk. Hell det i kakeformen som er dekket med karamellen, og kok i et vannbad i ovn på 160°C til den stivner eller føles fast (ca. 1 ½ time). Avkjøl i kjøleskapet i 24 timer. For å servere, plasser serveringsfatet oppå kakeformen og snu vanildekremen opp ned, og løft av formen.