Kalvekjøttdumplings med escarole i buljong
Lær hvordan du lager deilige oksekyllingsdumplings med escarole i en varm buljong. Perfekt for en smakfull forrett eller middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 skiver godt kvalitets hvitt brød
- 1 kopp helmelk
- 1 ¼ pund kalvdeig
- Kosher-salt og nykvernet pepper
- Nykvernet muskatnøtt
- Omtrent ⅓ kopp smuldret gorgonzola dolce
- 1 hode escarole
- 8 kopper kyllingkraft
- ⅓ pose ekstra brede eggnudler
- Omtrent ⅓ kopp revet Parmigiano-Reggiano
- 10 til 12 mellomstore ferske salvieblader, veldig tynne skiver
- 2 hvitløksfedd, revet eller most til en pasta
- 1 egg, lett pisket
- Ekstra virgin olivenolje, til å dryppe over
- Sitronzest, til servering
Fremgangsmåte
- 1Bløtlegg brødet i melken i en liten bolle for å myke det opp.
- 2Ha karbonadedeigen i en stor bolle og strø over salt, pepper og noen riv av muskatnøtt. Tilsett gorgonzola, Parmigiano-Reggiano, salvie, hvitløk og egg. Klem ut væsken av brødet og smuldre det mellom fingertuppene før du legger det i karbonadedeigen. Drypp over litt extra virgin olivenolje (EVOO) og bland forsiktig til alt er godt blandet.
- 3Ha en bolle med varmt vann tilgjengelig for å rulle kjøttbollene, eller bruk en 2-unse (ca. 56 gram) isskje. Rull eller bruk skjeen til å forme kjøttboller, og fukt hendene hvis du ikke bruker skje, og legg dem på et bakepapirkledd stekebrett eller en stor tallerken.
- 4Hakk escarolen grovt i biter på ca. 5 cm.
- 5Kok opp kraften og 2 til 3 kopper vann i en vid kjele. Tilsett kjøttbollene og la dem småkoke til de er gjennomkokte, ca. 8–10 minutter. Tilsett escarolen de siste ett til to minuttene av kokingen, og rør til den er visnet.
- 6Kok samtidig nudlene i en stor kjele med kokende, saltet vann til de er al dente. Sil av vannet og ha nudlene i suppen. Fordel suppen i skåler og topp med noen riv av sitronzest.