Bibb-salat med basilikum- og grønn gudinne-dressing
oppskrift på bibb salat med frisk basilikum grønnsaksgudinne dressing. perfekt for sommermåltider og sunn snacks. enkel å lage og full av smak!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 kopp god majones
- 1 kopp hakkede vårløk, både hvite og grønne deler (6 til 7 vårløk)
- 1 kopp hakkede ferske basilikumblader
- 1/4 kopp ferskpresset sitronjuice (2 sitroner)
- 2 teskjeer hakket hvitløk (2 fedd)
- 2 teskjeer ansjospasta
- 2 teskjeer kosher-salt
- 1 teskje nykvernet svart pepper
- 1 kopp rømme
- 3 hoder Bibb-salat
- 2 til 3 tomater
Fremgangsmåte
- 1Legg majones, vårløk, basilikum, sitronsaft, hvitløk, ansjospasta, salt og pepper i en blender, og kjør til det er jevnt. Tilsett rømme og kjør bare til det er godt blandet. (Hvis dressingen ikke skal brukes med en gang, oppbevar den i kjøleskapet til den skal serveres.)
- 2Del hver hodesalat i fire, fjern noe av kjernene, og legg dem på seks salatfat. Kutt tomatene i båter og legg dem på fatene. Hell dressingen over og server.