Hello Fresh Mobile Banner
Bondepasta

Bondepasta

oppskrift på peasant pasta - en enkel og smakfull rett som passer til enhver anledning. lær hvordan du lager denne tradisjonelle retten hjemme.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 ss ekstra jomfrolivenolje, ett sving i pannen
  • 225 g varm italiensk pølse, tilgjengelig i bulk ved kjøttdisken eller 2 pølser, uten skinn
  • 450 g søt italiensk pølse, tilgjengelig i bulk ved kjøttdisken eller 4 pølser, uten skinn
  • 3 til 4 fedd hvitløk, hakket, valgfritt
  • 1/2 kopp kylling- eller grønnsaksbuljong
  • 1 (796 g) boks knuste tomater
  • 1/2 kopp kremfløte
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 1 kopp frosne erter
  • 24 ferske basilikumblader, revet eller tynnsnittet
  • 450 g penne rigate, kokt al dente
  • Revet italiensk ost, til servering

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp en stor, dyp stekepanne over middels høy varme. Tilsett ekstra jomfru olivenolje, én sving med pannen. Ha i pølsestek. Smuldre pølsesteken mens den brunes. Tilsett hakket hvitløk i pannen. Når alle smulene har fått jevn farge, deglaser pannen med kylling- eller grønnsaksbuljong. Rør inn knuste tomater og la sausen koke opp til en lett bobling, deretter reduser varmen til lav. Rør inn fløte i sausen; dette vil dempe fargen og redusere syrligheten fra tomatene. Krydre med salt og pepper. Vend erter og basilikum inn i sausen for å blande. Vend varm, avrent penne rigate i pannen med sausen, og overfør deretter pastaen til serveringsskålen.