Sprøstekte, sprø grønne tomater med fersk tomatsalsa

Sprøstekte, sprø grønne tomater med fersk tomatsalsa

Lær hvordan du lager sprø og deilige stekte grønne tomater med en frisk tomatsalsa. Perfekt for forrett eller som snacks. En enkel og smakfull oppskrift.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 2 pund grønne (umodne) tomater (ca. 4 mellomstore)
  • 1/2 kopp hvetemel
  • 1 teskje salt
  • 1 teskje sukker
  • 3/4 teskje cayennepepper
  • 1 stort egg
  • 1 spiseskje melk
  • 5 kopper maisflak (ca. 170 gram)
  • 1/2 stang (1/4 kopp) usaltet smør
  • 1/4 kopp vegetabilsk olje
  • Fersk tomatsalsa (oppskrift følger)
  • 2 pund tomater på vinranker, røde og/eller oransje (ca. 5 mellomstore)
  • 2 friske serrano- eller jalapeñopepper
  • 1/4 middels løk (helst hvit)
  • 1/2 kopp ferske korianderstilker
  • 1 teskje finhakket hvitløk
  • 1 teskje sukker
  • 1 1/2 spiseskje fersk limesaft
  • Salt og pepper etter smak

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 375 grader Fahrenheit.
  2. 2Skjær tolv skiver av tomater, hver ca. 1/2 tomme tykk. I en grunn skål visper du sammen mel, salt, sukker og cayenne. I en annen grunn skål visper du sammen egg og melk. I en tredje grunn skål knuser du grovt maisflak med hendene.
  3. 3Arbeid med én tomatskive om gangen, dypp den i melet, rist av overflødig, og dypp den i eggeblandingen, la overflødig renne av. Dekk skivene med maisflak, trykk dem lett for å få dem til å feste, og legg skivene i ett lag på et bakepapirkledd stekebrett.
  4. 4I en 12-tommers non-stick stekepanne varmer du 1 ss smør og 1 ss olje over middels varme til skummet legger seg. Stek 3 tomatskiver til de er gyldne, ca. 3 minutter på hver side. (Vær forsiktig så du ikke brenner maisflakene.) Overfør tomatene til papirhåndklær for å renne av. Stek de resterende tomatskivene i resten av smøret og oljen på samme måte. På et annet bakepapirkledd stekebrett legger du de avrente tomatskivene i ett lag. Stek tomatene i midten av ovnen til de er møre og varme, ca. 4 minutter.
  5. 5Server tomatene toppet med salsa.
  6. 6Del tomatene i fire, fjern frøene og hakk dem i små terninger. Overfør til en bolle. Bruk hansker, fjern frøene fra chili og finhakk dem. Finhakk nok løk til å måle 1/4 kopp, og hakk koriander. Rør inn chili, løk, koriander og hvitløk i tomatene sammen med sukker, limejuice, salt og pepper etter smak. Salsaen kan lages én time i forveien og oppbevares kjølig.
  7. 7Yields: 2 1/2 kopper