Jumbo Maple-Pecan Scone
Lær hvordan du lager en smakfull jumbo maple-pecan scone. Perfekt til frokost eller brunch, med sprø skorpe og myk innside. Enkel oppskrift!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 3/4 kopp kulturmelk, pluss mer for pensling
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 2 1/4 kopper hvetemel, pluss mer til utbaking
- 1/4 kopp sukker
- 1 spiseskje bakepulver
- 1/2 teskje natron
- 1/2 teskje revet appelsinskall
- 1/4 teskje nyrevet muskatnøtt
- 1/2 teskje kanel
- 1/2 teskje kosher-salt, pluss en klype
- 12 spiseskjeer (1 1/2 stikker) usaltet smør, i små biter og kaldt
- 1/2 kopp pekannøtter, ristet
- 1/4 kopp melis
- 3 spiseskjeer lønnesirup
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 190 grader Celsius. Legg et bakepapir på et stekebrett. Bland sammen kulturmelk og vanilje i en liten bolle og sett til side.
- 2Ha melet, sukkeret, bakepulveret, natron, appelsinskall, muskat, kanel og 1/2 teskje salt i en food processor og puls til det er godt blandet. Tilsett smøret og fortsett å pulsere til blandingen ser ut som fin gryn.
- 3Ha i pekannøttene og puls én gang. Tilsett kulturmelk-blandingen og puls 3 eller 4 ganger, eller til deigen akkurat er fuktig. (Ikke overbland, ellers blir sconesene seige.)
- 4Hell deigen ut på en lett melet overflate og kna forsiktig til den akkurat former seg til en ball. Overfør til det forberedte stekebrettet og form til en runding på ca. 20 cm i diameter, ca. 2 cm tykk. (For å lage individuelle scones, del deigen i 8 deler og legg dem med litt mellomrom på stekebrettet.) Pensle med kulturmelk og stek til de er gylne, ca. 25 minutter. La dem avkjøle i 2 minutter på stekebrettet, før de flyttes over på en rist for å avkjøle helt.
- 5Bland melis, lønnesirup og en liten klype salt i en liten bolle til en jevn glasur. Drypp over sconeene. Skjær i båter.
- 6Fotograf: Steve Giralt