Friterte zucchini-blomster
Lær hvordan du lager deilige dypstekte zucchini-blomster med denne enkle oppskriften. Perfekt for forrett eller snacks, best egnet til sommermåltider.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- Peanøttolje til dypsteking
- 6 til 8 zucchini-blomster
- 1 egg
- 2 spiseskjeer melk
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 1/4 kopp/30 g mel
- 1/4 kopp/30 g maisstivelse
- Flaket havsalt
Fremgangsmåte
- 1Varm opp oljen til steketemperatur på 180 grader C (350 grader F).
- 2Vask blomsterknoppene og tørk dem grundig.
- 3Ha egg og melk i en grunn skål og visp sammen. Strø over litt salt og pepper. Sikt melet og maisstivelsen sammen med litt mer salt og pepper i en annen grunn skål.
- 4Dypp zucchini-blomstene i eggeblandingen, deretter i melet blandingen. Legg dem forsiktig i den varme oljen og stek til de er gylne. La dem renne av på kjøkkenpapir. Strø over flaket havsalt og pepper, og server.