Kokosmelk og kokosfløte
Oppdag deilige oppskrifter med kokosmelk og krem. Perfekt for dessert, drikke og smakfulle retter. Enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1 kokosnøtt, se Kok's Note
- 2 unser ferskt revet kokosnøtt, omtrent 1/2 kopp
- 1/2 kopp kokende 2 prosent melk
- 4 unser ferskt revet kokosnøtt, omtrent 1 kopp
- 1/2 kopp kokende 2 prosent melk
Fremgangsmåte
- 1Til melken:
- 2Ha 2 unser kokosnøtt i en liten blandeskål og hell over den kokende melken. Rør om for å blande. Dekk til tett og la det stå i 1 time. Overfør blandingen til en blenderkaraffel og kjør i 1 minutt. Legg et kjøkkenhåndkle over en blandeskål og hell forsiktig blandingen i den. Samle kantene og klem ut all væsken. Kast kokosnøtten. Du kan bruke melken med en gang eller oppbevare den i kjøleskapet i opptil 2 dager.
- 3Til kremen:
- 4Gjenta samme prosedyre som ovenfor, men bruk 4 unser ferskrevet kokosnøtt.