Kokosmelk og kokosfløte

Kokosmelk og kokosfløte

Oppdag deilige oppskrifter med kokosmelk og krem. Perfekt for dessert, drikke og smakfulle retter. Enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1 kokosnøtt, se Kok's Note
  • 2 unser ferskt revet kokosnøtt, omtrent 1/2 kopp
  • 1/2 kopp kokende 2 prosent melk
  • 4 unser ferskt revet kokosnøtt, omtrent 1 kopp
  • 1/2 kopp kokende 2 prosent melk

Fremgangsmåte

  1. 1Til melken:
  2. 2Ha 2 unser kokosnøtt i en liten blandeskål og hell over den kokende melken. Rør om for å blande. Dekk til tett og la det stå i 1 time. Overfør blandingen til en blenderkaraffel og kjør i 1 minutt. Legg et kjøkkenhåndkle over en blandeskål og hell forsiktig blandingen i den. Samle kantene og klem ut all væsken. Kast kokosnøtten. Du kan bruke melken med en gang eller oppbevare den i kjøleskapet i opptil 2 dager.
  3. 3Til kremen:
  4. 4Gjenta samme prosedyre som ovenfor, men bruk 4 unser ferskrevet kokosnøtt.