Crème brûlée

Crème brûlée

Lær hvordan du lager en deilig creme brulee med denne enkle oppskriften. Perfekt som avslutning på middagen eller til spesielle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1 kvart tung krem
  • 1 vaniljestang, delt, eller 1 teskje ren vaniljeekstrakt
  • 10 eggeplommer
  • 3/4 kopp superfint sukker, pluss ekstra til å strø over

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Forvarm ovnen til 160 grader Celsius (325 grader Fahrenheit).
  3. 3Hell fløten i en kjele over middels lav varme. Skrap ut vaniljekaviar fra vaniljestangen og tilsett den i fløten (eller tilsett vaniljeekstrakt hvis du bruker det i stedet). La det nesten koke opp, og slå deretter av varmen.
  4. 4Ha eggeplommene i en stor bolle og tilsett ¾ kopp sukker. Bruk en visp og bland eggeplommene og sukkeret godt sammen. Nå må du bruke litt kraft og ta et dypt pust. Du kommer til å måtte vispe blandingen kraftig i 3 eller 4 minutter, til den er veldig lys gul i fargen.
  5. 5Plasser en finmasket sil over en stor bolle. Hell den varme fløten gjennom silen og ned i bollen.
  6. 6For å temperere eggeblandingen, hell veldig sakte 1 kopp av den varme fløten i egge- og sukkerblandingen, mens du visper kontinuerlig for å unngå at eggene koker. Fortsett å tilsette resten av den varme fløten veldig sakte, mens du visper hele tiden. Du kan øke hastigheten litt etter hvert som blandingen varmes opp.
  7. 7Sett ramekiner på et stekebrett med kant, og hell i eggekremen til de er tre fjerdedeler fulle.
  8. 8Plasser stekebrettet i ovnen, og hell vann i brettet til det når to tredjedeler opp på ramekinene.
  9. 9Stek til kremen har stivnet, men ikke fått farge, i 35 til 40 minutter, og pass på så den ikke blir brun.
  10. 10Ta ut ramekinene og la dem avkjøle. Sett kremen i kjøleskapet, dekket, i minst 2 timer eller over natten.
  11. 11Når du er klar til å servere desserten, strø et generøst lag med superfint sukker på toppen av hver krem. Bruk en kjøkkenbrenner til å brenne sukkeret til en sprø skorpe, og jobb raskt for å unngå at kremen under blir kokt. (Du kan også sette ramekinene på en plate og plassere dem rett under grillen, men vær forsiktig så du ikke påvirker kremen under.)
  12. 12Server umiddelbart med skjeer.