Crème brûlée
Lær hvordan du lager en deilig creme brulee med denne enkle oppskriften. Perfekt som avslutning på middagen eller til spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1 kvart tung krem
- 1 vaniljestang, delt, eller 1 teskje ren vaniljeekstrakt
- 10 eggeplommer
- 3/4 kopp superfint sukker, pluss ekstra til å strø over
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Forvarm ovnen til 160 grader Celsius (325 grader Fahrenheit).
- 3Hell fløten i en kjele over middels lav varme. Skrap ut vaniljekaviar fra vaniljestangen og tilsett den i fløten (eller tilsett vaniljeekstrakt hvis du bruker det i stedet). La det nesten koke opp, og slå deretter av varmen.
- 4Ha eggeplommene i en stor bolle og tilsett ¾ kopp sukker. Bruk en visp og bland eggeplommene og sukkeret godt sammen. Nå må du bruke litt kraft og ta et dypt pust. Du kommer til å måtte vispe blandingen kraftig i 3 eller 4 minutter, til den er veldig lys gul i fargen.
- 5Plasser en finmasket sil over en stor bolle. Hell den varme fløten gjennom silen og ned i bollen.
- 6For å temperere eggeblandingen, hell veldig sakte 1 kopp av den varme fløten i egge- og sukkerblandingen, mens du visper kontinuerlig for å unngå at eggene koker. Fortsett å tilsette resten av den varme fløten veldig sakte, mens du visper hele tiden. Du kan øke hastigheten litt etter hvert som blandingen varmes opp.
- 7Sett ramekiner på et stekebrett med kant, og hell i eggekremen til de er tre fjerdedeler fulle.
- 8Plasser stekebrettet i ovnen, og hell vann i brettet til det når to tredjedeler opp på ramekinene.
- 9Stek til kremen har stivnet, men ikke fått farge, i 35 til 40 minutter, og pass på så den ikke blir brun.
- 10Ta ut ramekinene og la dem avkjøle. Sett kremen i kjøleskapet, dekket, i minst 2 timer eller over natten.
- 11Når du er klar til å servere desserten, strø et generøst lag med superfint sukker på toppen av hver krem. Bruk en kjøkkenbrenner til å brenne sukkeret til en sprø skorpe, og jobb raskt for å unngå at kremen under blir kokt. (Du kan også sette ramekinene på en plate og plassere dem rett under grillen, men vær forsiktig så du ikke påvirker kremen under.)
- 12Server umiddelbart med skjeer.