Focaccia
Lær hvordan du lager deilig focaccia med vår enkle oppskrift. Perfekt som forrett eller tilbehør. Klar på under 2 timer!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1 3/4 kopper varmt vann
- 1 pakke tørrgjær
- 1 spiseskje sukker
- 5 kopper hvetemel, pluss ekstra til utbaking
- 1 spiseskje kosher-salt, pluss grovt havsalt til strøing
- 1 kopp ekstra jomfru olivenolje, delt
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Bland det varme vannet, gjæren og sukkeret i en liten bolle. Sett bollen på et lunt sted, ikke for varmt eller kaldt, til gjæren bobler og lukter aromatisk, minst 15 minutter.
- 3I bollen til en kjøkkenmaskin utstyrt med eltekrok, bland melet, 1 spiseskje kosher-salt, 1/2 kopp olivenolje og gjærblandingen på lav hastighet. Når deigen har samlet seg, fortsett å elte i 5 til 6 minutter på middels hastighet til den blir glatt og myk. Strø litt mel over hvis deigen er veldig klissete og klebrig.
- 4Overfør deigen til en ren, lett melet overflate, og elt den for hånd 1 eller 2 ganger. Strø igjen litt mel over hvis deigen er veldig klissete og klebrig.
- 5Smør innsiden av kjøkkenmaskinens bolle lett med olivenolje og legg deigen tilbake i bollen. Dekk den med plastfolie og sett den på et lunt sted til den har doblet seg i størrelse, minst 1 time.
- 6Smør en langpanne med resten av olivenoljen. (Kokkens notat: Dette kan virke overdrevet, men focaccia er et oljet, sprøtt brød. Derfor er det såååååå godt!).
- 7Legg deigen i langpannen og begynn å presse den ut til å passe størrelsen på pannen. Vend deigen over for å dekke den andre siden med olivenolje. Fortsett å strekke deigen til den passer i pannen. Mens du gjør dette, spre fingrene dine og lag fingerhull hele veien gjennom deigen. (Kokkens notat: Ja, dette er rart. Men når deigen hever igjen, vil den skape den karakteristiske, ruglete overflaten på focacciaen. Hvis du ikke lager hull i deigen, vil sluttproduktet bli veldig glatt.)
- 8Sett deigen på et lunt sted til den har doblet seg i størrelse, ca. 1 time. Mens deigen hever en gang til, forvarm ovnen til 220°C (425°F).
- 9Strø rikelig med grovt havsalt på toppen av focacciaen og drypp litt olje over. Stek deigen til toppen er gyllenbrun, ca. 25 til 30 minutter. Ta focacciaen ut av ovnen og la den avkjøle før du skjærer i den og serverer.
- 10Åh, baby!