Asiatisk svinekjøtt med nudler
Lær hvordan du lager en smakfull asiatisk svinekjøtt med nudler. Perfekt for en rask og velsmakende middag, enkel å lage for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 3 pund benfri svinekjøttskulder
- Kosher-salt og nykvernet pepper
- 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 4 kopper lavsaltet kyllingkraft
- 1 kopp soyasaus
- 1/2 kopp tørr sherry
- 1/4 kopp mørkbrunt sukker, pakket
- 2 spiseskjeer ristet sesamolje
- 1/2 teskje rød pepperflak
- 2 stjerneanisputer
- 1 kanelstang
- 5 hvitløksfedd, knust
- 1 2-tommers stykke ingefær, skrelt og skivet
- 6 til 8 hele tørkede shiitake-sopp
- 1 pund soba- eller ramen-nudler
- 1/4 kopp vannkastanjer, skivet
- 2 Fresno-chilipepper, frøet og tynne skiver
- 2 vårløk, skivet
- 1/4 kopp fersk koriander
Fremgangsmåte
- 1Krydre svinekjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne over middels høy varme med vegetabilsk olje. Legg i svinekjøttet og brun det på alle sider, 6 til 8 minutter. Overfør til en tallerken.
- 2Bland buljongen, soyasausen, sherryen, sukkeret, sesamoljen, rød pepperflak, stjerneanis og kanelstangen i en 5-liters slow cooker. Rør for å løse opp sukkeret, og tilsett deretter hvitløk, ingefær og sopp. Legg i svinekjøttet, dekk til og still inn på kok 4 timer på høy varme, deretter 2 timer på lav varme, eller totalt 6 timer på lav varme.
- 3Overfør svinekjøttet til et serveringsfat, dekk til og la det hvile i 15 minutter. Ta soppen ut av buljongen og del den i to, før den returneres til buljongen.
- 4I mellomtiden, kok opp en stor kjele med saltet vann og kok nudlene etter anvisningen på pakken. Skjær svinekjøttet i skiver. Fordel nudlene i serveringsskåler og topp med litt av buljongen, soppen og noen skiver av svinekjøttet. Pynt med vannkastanjer, chili, vårløk og koriander.
- 5Fotografert av Kana Okada