Hvit sjokoladekake med kokos og macererte blandede bær
Lær hvordan du lager en deilig hvit sjokoladekake med kokos og macererte bær. Perfekt som dessert for sommerfesten eller en spesiell anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 70 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 4 unser kokosmelk
- 2 unser usaltet smør, kuttet i spiseskjeer
- 6 store eggeplommer
- 6 store egg
- 12 unser sukker
- 8 unser kake-mel
- 2 teskjeer bakepulver
- En klype salt
- 1/2 kopp tørket kokos
- Rom-sirup, oppskrift følger
- Ganache-fyll, oppskrift følger
- Kokosspray, oppskrift følger
- Mørkede bær, oppskrift følger
- 1 kopp rom
- 1 kopp sukker
- 17 unser hvit sjokolade, grovhakket
- 10 unser usøtet kokosmelk
- 1 1/2 unser kremfløte
- 1/4 kopp ristet tørket kokos
- 1 1/2 spiseskjeer rom
- 1 gelatinplate
- 17 unser kald kremfløte
- 3 1/2 unser hvit sjokolade
- 1 1/2 unser kakaosmør
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Spray to 9-tommers runde kakeformer med non-stick spray og legg bakepapir i bunnen av hver form.
- 2Ha kokosmelk og smør i en liten kjele og varm opp på lav varme.
- 3Ha eggeplommer, egg og sukker i en stor bolle og sett den over en kjele med småkokende vann. Pisk til volumet er tredoblet.
- 4Sikt sammen mel, bakepulver og salt. Vend melet inn i eggene i tre omganger, og vend deretter forsiktig inn kokosmelken. Rør inn kokosnøtt og fordel blandingen jevnt i de to formene.
- 5Stek i 20 til 25 minutter, eller til midten av kaken spretter tilbake når du forsiktig trykker på den. Avkjøl på en bakerist, og fjern deretter forsiktig fra formene. Del kakene horisontalt i to lag, og dynk hver halvdel med 1/4 kopp romsirup.
- 6Smør 1/2 kopp ganachefylling på hvert av de fire lagene av kaken og legg lagene oppå hverandre. Fordel resten av ganachefyllingen over toppen og sidene av kaken.
- 7Ha kokosnøttsprayen i en sprayflaske og spray hele kaken med blandingen.
- 8Server makserte bær ved siden av kakestykker.
- 9Bland rom og sukker i en liten kjele og varm opp på middels høy varme. Kok til sukkeret er oppløst. La det avkjøle.
- 10Ha hvit sjokolade i en stor bolle. Varm kokosmelk og krem til det begynner å småkoke. Hell den varme melken over sjokoladen og la det stå i 1 minutt, før du visper til glatt og vender inn kokosnøtt.
- 11Ha rom i en liten bolle. Tilsett gelatin og la det løse seg helt. Pisk krem til myke topper, tilsett gelatin og fortsett å piske til stivpiskede topper dannes. Vend den piskede kremen inn i ganachen.
- 12Smelt sjokolade og kakaosmør i en middels stor bolle over en kjele med småkokende vann.
- 13Blandede bær: 1 kopp bjørnebær, 1 kopp jordbær i to, 1 kopp bringebær, 3/4 kopp sukker, 1/4 kopp bringebær- eller solbærlikør, 2 teskjeer vaniljeekstrakt.
- 14Ha bærene i en middels stor bolle. Tilsett sukker, likør og vanilje, dekk bollen med plastfolie og la den stå i romtemperatur i 1 time.