Fransk løksuppe

Fransk løksuppe

oppskrift på fransk løksuppe, perfekt for kalde dager. enkel å lage med karamellisert løk, karamelliserte løk, ost, baguette, supper

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1/2 stang smør
  • 1 spiseskje olivenolje
  • 8 kopper tynne skiver av løk (ca. 1,1 kg)
  • 1/2 teskje salt
  • 1/2 teskje sukker
  • 1 spiseskje mel
  • 8 kopper hjemmelaget storfekraft, eller god kvalitet ferdigkjøpt kraft
  • 1/4 kopp Cognac, eller annen god brandy
  • 1 kopp tørr hvitvin
  • 8 skiver fransk brød, ca. 1/2 tomme tykke, ristet
  • 3/4 pund grovt revet Gruyère

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp en tykk kjele over middels varme med smør og olje. Når smøret har smeltet, rør inn løken, dekk til, og kok sakte til den er myk og gjennomsiktig, omtrent 10 minutter. Bland inn salt og sukker, øk varmen til middels høy, og la løken brune, rør ofte, til den er en mørk valnøttfarge, 25 til 30 minutter.
  2. 2Strø melet over og kok sakte, rør om, i ytterligere 3 til 4 minutter. Ta av varmen, la det avkjøle litt, og visp inn 2 kopper varm kraft. Når det er godt blandet, kok opp, og tilsett resten av kraften, Cognac og vin. Dekk løst til, og la det småkoke veldig sakte i 1 ½ time, tilsett litt vann hvis væsken reduseres for mye. Smak til med krydder.
  3. 3Fordel suppen i 4 ovnsikre boller. Legg toast på toppen av suppen og strø rikelig med revet ost. Plasser bollene på et bakepapirkledd stekebrett og sett under en forvarmet grille til osten smelter og danner en skorpe over bollene. Server umiddelbart.