Ungarsk soppsuppe
oppskrift på ungarsk soppsuppe. lær hvordan du lager en kremet og smakfull soppsuppe med sopp og krydder, perfekt for høst- eller vintermåltidet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 pund smør, pluss 2 pund til roux
- 6 kopper hakket gul løk
- 10 pund sopp
- 1 kopp dill, hakket
- 1 kopp paprika
- 2 kopper tamari
- 2 gallon vann
- 2 pund smør
- 6 kopper mel
- 1 gallon melk
- 1,75 gallon rømme
- 1 ss salt
- 1 ss pepper
Fremgangsmåte
- 1Smelt 450 gram smør. Tilsett løk, og sautér til den er myk. Tilsett sopp, og sautér til saften frigjøres. Tilsett dill, paprika, og bland godt. Tilsett tamari og vann, kok opp og la det småkoke. I en stor kjele, lag en jevning med 900 gram smør og hvetemel, og kok i 10 minutter. Sil av noe av vannet fra suppen og pisk det inn i jevningen i kjelen til den er glatt. VIKTIG – du vil få klumper av mel hvis du hopper over dette steget! Tilsett den vannløste jevningen i kjelen. Tilsett melk og la det småkoke til det igjen tykner, og dekker baksiden av en skje. Slå av varmen, pisk inn rømme til det er godt blandet, og til slutt pisk inn salt og pepper.