BBQ-burger med svinekjøtt

BBQ-burger med svinekjøtt

Lær hvordan du lager en deilig bbq burger med svinekjøtt, perfekt for sommergrilling. En enkel oppskrift for en smakfull hovedrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 pund kjøttdeig av storfe (80/20-blanding)
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 2 spiseskjeer druekjerneolje
  • 1/2 kopp grillketchup etter eget valg
  • 10 unser hjemmelaget eller ferdiglaget pulled pork, oppskrift følger
  • Fire brioche-brød med diameter på 4 1/2 tommer
  • 2 spiseskjeer usaltet smør, myknet
  • 1,5 kg benfri Boston butt
  • 1 spiseskje Cajun-krydder
  • 1 spiseskje salt
  • 1 teskje nykvernet svart pepper
  • 3 kopper medium-delt blandede gulrøtter, selleri og løk
  • 2 laurbærblad
  • Kyllingkraft, til å dekke kjøttet med

Fremgangsmåte

  1. 1For burgerne: Bland storfekjøttet i en bolle med 1 teskje salt og 1/2 teskje pepper. Ta ut en liten porsjon, ca. 30 gram, og kok den for å sjekke kryddernivået. Tilsett mer salt og pepper etter behov.
  2. 2Bruk omtrent 225 gram kjøtt til hver burger, og form kjøttet til jevne kaker som du flater litt ut (unngå å blande for mye under prosessen).
  3. 3Varm en takke eller panne på middels høy varme til den er varm, ca. 2–3 minutter. Tilsett oljen og burgerne, og skru ned varmen til middels. Kok på den første siden til den er brunet, ca. 3 minutter, snu deretter og gjenta prosessen til ønsket stekegrad. Ta av og la hvile.
  4. 4For svinekjøttet: Varm opp barbecuesausen i en kjele på middels lav varme. Tilsett det pulled pork og bland med sausen til det er varmt.
  5. 5For brødene: Varm opp en flat panne på middels varme i 2 minutter. Smør innside av brødene og kok til de er pent ristet, 1–2 minutter.
  6. 6For å montere burgerne: Plasser burgerne på bunnen, topp med den sauserte svinekjøttet, legg på toppen av brødet og server.
  7. 7Forvarm ovnen til 160°C (325°F).
  8. 8Strø Boston butt med cajunkrydder, salt og pepper, og legg den i en dyp stekepanne. Tilsett de hakkede grønnsakene og laurbærbladene, og hell over kyllingkraft. Pakk inn med plastfolie og dekk godt med aluminiumsfolie. Stek til kjøttet er mørt, ca. 2 til 2 ½ time.
  9. 9Ta svinekjøttet ut av kraften og la det avkjøle. Riv det i stykker med to gafler.