Tiramisu
Lær hvordan du lager en deilig tiramisu med denne enkle oppskriften. Perfekt som avslutning på middagen eller til festlige anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 6 ekstra store eggeplommer, romtempererte
- 1/4 kopp sukker
- 1/2 kopp godt mørk rom, delt
- 1 1/2 kopper nybrygget espresso, delt
- 16 til 17 unser mascarponeost
- 30 italienske ladyfingers eller savoiardi
- Biter av bittersøt sjokolade, skåret eller revet
- Melis (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Pisk eggeplommene og sukkeret i en bolle med en elektrisk mikser utstyrt med visp på høy hastighet i omtrent 5 minutter, eller til det er veldig tykt og lyst gult.
- 3Senke hastigheten til middels og tilsett 1/4 kopp rom, 1/4 kopp espresso og mascarpone.
- 4Pisk til det er jevnt og glatt.
- 5Bland resten av rommen (1/4 kopp) og espressoen (1 1/4 kopper) i en lav skål.
- 6Dypp den ene siden av hver ladyfinger i espresso/rom-blandingen og legg dem i bunnen av en ildfast form på 23 x 30 x 5 cm.
- 7Hell halvparten av espresso- og mascarponekremen jevnt over.
- 8Dypp den andre siden av de resterende ladyfingrene i espresso/rom-blandingen og legg dem i et annet lag i formen.
- 9Hell resten av espresso- og mascarponekremen over.
- 10Jevn ut toppen og dekk med plastfolie.
- 11Sett i kjøleskapet over natten.
- 12Før servering, dryss toppen med revet sjokolade og lett med melis, hvis ønskelig.