Sveitsisk fondue
Lær hvordan du lager autentisk swiss fondue hjemme. Enkelt steg-for-steg oppskrift perfekt for koselige kvelder med venner og familie.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/2 pund Gruyère, grovhakket
- 1/2 pund Emmental, grovhakket
- 2 teskjeer maisstivelse
- 1/2 hvitløksfedd
- 2/3 kopp tørr hvitvin (Chardonnay er fint)
- 4 spiseskjeer Kirsch (tørr kirsebærlikør)
- En klype nyrevet muskatnøtt
- Nykvernet pepper
- Dipp-tilbehør etter eget valg, for eksempel brødterninger eller epler
Fremgangsmåte
- 1Bland de to ostene sammen med maisstivelsen. Gni innsiden av en tykkbunnet kjele med det kuttede hvitløksfjellet. Tilsett vin og 2 spiseskjeer kirsch, og kok opp. Skru ned varmen til middels-lav og tilsett osteblandingen, rør til blandingen er varm og jevn.
- 2Tilsett de resterende 2 spiseskjeene kirsch hvis blandingen er for tykk. Krydre med muskatnøtt og pepper etter smak. Overfør til en fonduegryte og server umiddelbart med det du ønsker å dyppe i.
- 3Denne oppskriften er levert av profesjonelle kokker og er nedskalert fra en storoppskrift levert av en restaurant. Food Network Kitchens' kokker har ikke testet denne oppskriften i de angitte proporsjonene, og vi kan derfor ikke gi noen garanti for resultatet.



