Sveitsisk fondue

Sveitsisk fondue

Lær hvordan du lager autentisk swiss fondue hjemme. Enkelt steg-for-steg oppskrift perfekt for koselige kvelder med venner og familie.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1/2 pund Gruyère, grovhakket
  • 1/2 pund Emmental, grovhakket
  • 2 teskjeer maisstivelse
  • 1/2 hvitløksfedd
  • 2/3 kopp tørr hvitvin (Chardonnay er fint)
  • 4 spiseskjeer Kirsch (tørr kirsebærlikør)
  • En klype nyrevet muskatnøtt
  • Nykvernet pepper
  • Dipp-tilbehør etter eget valg, for eksempel brødterninger eller epler

Fremgangsmåte

  1. 1Bland de to ostene sammen med maisstivelsen. Gni innsiden av en tykkbunnet kjele med det kuttede hvitløksfjellet. Tilsett vin og 2 spiseskjeer kirsch, og kok opp. Skru ned varmen til middels-lav og tilsett osteblandingen, rør til blandingen er varm og jevn.
  2. 2Tilsett de resterende 2 spiseskjeene kirsch hvis blandingen er for tykk. Krydre med muskatnøtt og pepper etter smak. Overfør til en fonduegryte og server umiddelbart med det du ønsker å dyppe i.
  3. 3Denne oppskriften er levert av profesjonelle kokker og er nedskalert fra en storoppskrift levert av en restaurant. Food Network Kitchens' kokker har ikke testet denne oppskriften i de angitte proporsjonene, og vi kan derfor ikke gi noen garanti for resultatet.