Grillede blåskjell med røkt paprika-krem

Grillede blåskjell med røkt paprika-krem

oppskrift på grillede blåskjell med smakfull røkt paprika krem. perfekt for forrett eller sommergrilling. enkel å lage og smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 stor, fersk fennikelpære (fjern frøene og sett til garnityr), delt på langs og kuttet i 8 båter
  • 2. 1 spiseskje olivenolje
  • 3. 3 ark (18 x 18 tommer) Reynolds Wrap® Heavy Duty aluminiumsfolie
  • 4. 1 ½ pund blåskjell, vasket og børstet for sand
  • 5. 1 sjalottløk, finhakket
  • 6. 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 7. ½ kopp tørr hvitvin
  • 8. ½ kopp kremfløte
  • 9. 1 teskje flak sjøsalt, pluss mer til å avslutte med
  • 10. 1 sitron, delt i to

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm en utendørsgrill til høy varme.
  2. 22. Pensle fennikelskivene med olivenolje og strø over salt. Legg dem på den forberedte grillen til de er godt brent og fennikelen begynner å mykne, omtrent 10 minutter. La dem avkjøle litt. Hakk grovt opp 4 av skivene.
  3. 33. Dekk en bred, lav bolle med tre lag aluminiumsfolie av kraftig kvalitet.
  4. 44. Plasser de rensede blåskjellene midt på folien. Tilsett sjalottløk, hvitløk, den hakkede fennikelen, hvitvin, fløte og 1 teskje flaksalt.
  5. 55. Lukk folien godt, først i midten ved å rulle opp kantene tett, og trekk deretter inn de ytre flappene.
  6. 66. Legg pakken på grillen og grill til saftene bobler og blåskjellene har åpnet seg, omtrent 12 minutter.
  7. 77. I løpet av de siste 2 minuttene av koking, grill sitronhalvdelene til de er brent og saftige.
  8. 88. Avslutt med å presse over den grillede sitronen, de reserverte grillede fennikelskivene, et dryss fennikelfrø og en klype flaksalt.