
Grillede blåskjell med røkt paprika-krem
oppskrift på grillede blåskjell med smakfull røkt paprika krem. perfekt for forrett eller sommergrilling. enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 stor, fersk fennikelpære (fjern frøene og sett til garnityr), delt på langs og kuttet i 8 båter
- 2. 1 spiseskje olivenolje
- 3. 3 ark (18 x 18 tommer) Reynolds Wrap® Heavy Duty aluminiumsfolie
- 4. 1 ½ pund blåskjell, vasket og børstet for sand
- 5. 1 sjalottløk, finhakket
- 6. 2 fedd hvitløk, finhakket
- 7. ½ kopp tørr hvitvin
- 8. ½ kopp kremfløte
- 9. 1 teskje flak sjøsalt, pluss mer til å avslutte med
- 10. 1 sitron, delt i to
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm en utendørsgrill til høy varme.
- 22. Pensle fennikelskivene med olivenolje og strø over salt. Legg dem på den forberedte grillen til de er godt brent og fennikelen begynner å mykne, omtrent 10 minutter. La dem avkjøle litt. Hakk grovt opp 4 av skivene.
- 33. Dekk en bred, lav bolle med tre lag aluminiumsfolie av kraftig kvalitet.
- 44. Plasser de rensede blåskjellene midt på folien. Tilsett sjalottløk, hvitløk, den hakkede fennikelen, hvitvin, fløte og 1 teskje flaksalt.
- 55. Lukk folien godt, først i midten ved å rulle opp kantene tett, og trekk deretter inn de ytre flappene.
- 66. Legg pakken på grillen og grill til saftene bobler og blåskjellene har åpnet seg, omtrent 12 minutter.
- 77. I løpet av de siste 2 minuttene av koking, grill sitronhalvdelene til de er brent og saftige.
- 88. Avslutt med å presse over den grillede sitronen, de reserverte grillede fennikelskivene, et dryss fennikelfrø og en klype flaksalt.



