Dumplingsuppe

Dumplingsuppe

oppskrift på dumpling soup - en varm og velsmakende suppe perfekt for kalde dager. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 4 kopper kyllingbuljong med lavt natriuminnhold
  • 1/4 pund tyktskåret skinke, i terninger
  • 2 spiseskjeer tørr sherry eller kinesisk risvin
  • 1 spiseskje sukker
  • 1 stykke ingefær på 1 tomme, skrelt og tynnsnittet
  • 4 strimler med appelsinskall på 3 tommer
  • Kosher-salt og nykvernet pepper
  • 2 vårløk, skivet, de hvite og grønne delene adskilt
  • 1 kopp skivede sjampinjonger
  • 2 mellomstore gulrøtter, tynnsnittet
  • 2 til 3 blader med napa-kål, tynnsnittet
  • 24 frosne kylling- eller grønnsaksdumplings eller potstickers Soyasaus, til å dryppe over (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 1Bland 2 kopper vann, buljongen, skinke, sherry, sukker, ingefær, appelsinskall, 1/2 teskje salt og pepper etter smak i en stor kjele. Dekk til og kok opp over høy varme. Tilsett hvitløken fra vårløken, sopp og gulrøtter. Skru ned varmen og la det småkoke, uten lokk, til gulrøttene er sprø-møre, omtrent 4 minutter.
  2. 2Tilsett kål, dumplings og grønn del av vårløken. Dekk til og kok til dumplingsene er myke og gjennomvarme, 4 til 5 minutter. Fordel dumplingsene og suppen i skåler. Drypp over soyasaus, hvis ønskelig.
  3. 3Fotograf: Antonis Achilleos