
Kevins sjøskjell
oppskriften på kevin's sea shells er en deilig og enkel rett perfekt for sjømatelskere. lær hvordan du lager denne smakfulle sjømatretten hjemme.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 1/2 pund store reker, skrelte og renset
- 1/2 kopp rømme
- 3/4 kopp revet sveitserost
- 36 store pastaskjell
- 1/4 kopp smør
- 1 kopp skivede sopp
- 1/2 kopp hakket grønn løk
- 1/4 kopp hvetemel, siktet
- 1/4 kopp hvitvin
- 1 teskje salt
- 1/2 teskje malt svart pepper
- 2 kopper halv- og helmelk
- 1 kopp ferskrevet parmesanost
Fremgangsmåte
- 1Fyll en kjele med vann, kok opp, og skru ned varmen til lav simmer. Kok rekene i det småkokende vannet til de blir rosa og ugjennomsiktige, 3 til 4 minutter. Sil av rekene, og del dem i to. Bland rekene, rømme og sveitserost i en bolle.
- 2Forvarm ovnen til 190 grader C (375 grader F). Smør en 23x30 cm (9x12 tommer) ildfast form lett.
- 3Fyll en stor kjele med lettsaltet vann og kok opp over høy varme. Når vannet koker, rør inn pastaskjellene, og la det koke opp igjen. Kok pastaen uten lokk, og rør av og til, til den er gjennomkokt, men fortsatt fast i konsistensen, ca. 13 minutter. Bruk en hullsleiv til forsiktig å fjerne skjellene. Fyll 18 skjell med omtrent 1 1/2 spiseskje av rekeblandingen, plasser dem i den forberedte formen, og dekk hver fylt skjell med et annet skjell for å lukke fyllet.
- 4Smelt smøret i en stekepanne over middels varme. Stek og rør i sopp og grønn løk til soppen avgir væske, ca. 3 minutter. Rør inn mel, hvitvin, salt, pepper og halvfete kremfløte. Kok opp under omrøring ofte, til sausen er tykk og glatt. Hell sausen over de fylte skjellene. Strø over parmesanost.
- 5Stek i den forvarmede ovnen til osten har smeltet og begynt å bli brun, og sausen bobler, ca. 25 minutter.



