Rons Bakte Alaska
Lær hvordan du lager ron’s baked alaska, en imponerende og deilig dessert. Enkle trinn for en perfekt avslutning på middagen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 6
dessert
Ingredienser
- 1. Én rund kakebunn på 10 tommer (av hvilken som helst type) eller 3-tommers sirkler utskåret av en kakebunn
- Valgfri likør eller avkjølt kaffe til å drysse over, valgfritt
- 2 ½ pint iskrem, gelato, sorbet eller en kombinasjon av typer og smaker etter ønske, myknet
- Sveitsisk marengs, oppskrift følger
- 9 store eggehviter, romtempererte
- 1 ½ kopper sukker
- 2 teskjeer vaniljeekstrakt
Fremgangsmåte
- 1Plasser kakebunnen på en varmebestandig tallerken. Valgfritt kan du drysse over likør av eget valg eller avkjølt kaffe.
- 2Fordel den myke iskremen over kaken i en høy, kuppelformet topp. Det er fint å bruke to ulike typer for en overraskende effekt. Frys til iskremen er hard, omtrent 2 timer.
- 3Dekk kaken og iskremkuppelen helt med et tykt lag av sveitsisk marengs. Lag små topper over hele med en slikkepott for å skape en piggete effekt, eller lag sirkler med baksiden av en skje. På dette stadiet kan desserten fryses ned igjen i noen timer før baking.
- 4Rett før servering, plasser tallerkenen under grillen (eller i en forvarmet ovn på 250°C). Den ytre skorpen av marengsen vil bli brun, mens kjernen forblir myk. Iskremen vil forbli frosset under.
- 5Ha eggehvitene og sukkeret i en stor metallbolle satt over småkokeende vann. Visp kontinuerlig til sukkeret er smeltet og blandingen er veldig tynn og varm. Ta bollen av varmen og visp på høy hastighet til det dannes stive topper, ca. 5 minutter. Fortsett å vispe på lav hastighet til blandingen er avkjølt, ca. 15 minutter.