
Søt ferskenskake
oppskrift på en deilig søt ferskenskake med ferske ferskener, perfekt for sommeren. enkel å lage og perfekt for sommerfesten.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 65 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1. Smør, til smøring av bakeformen
- 2. 3 kopper hvetemel, pluss ekstra til utbaking
- 3. 1 teskje natron
- 4. 1 teskje fint havsalt
- 5. 1/2 teskje bakepulver
- 6. 1/2 teskje malt kanel
- 7. 1 1/2 kopper sukker
- 8. 3/4 kopp vegetabilsk olje
- 9. 3 store egg, romtempererte
- 10. 1 spiseskje vaniljeekstrakt
- 11. En boks på 15 unser skivede fersken i 100 prosent juice, avrent, tørket med kjøkkenpapir og grovhakket i 1/2-tommers biter
- 12. 1/2 stang usaltet smør, romtemperert
- 13. 1/4 kopp piskefløte
- 14. 2 teskjeer vaniljeekstrakt
- 15. 3 kopper melis
Fremgangsmåte
- 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 22. Til kaken: Plasser en ovnsrist i midten av ovnen. Forvarm ovnen til 160 grader Celsius. Smør og mel en 20x20 cm glassform.
- 33. Visp melet, natron, salt, bakepulver og kanel i en middels stor bolle til det er godt blandet. Pisk sukker, olje, egg og vanilje i en stor bolle for å blande det. Rør inn de hakkede ferskenene. Tilsett gradvis de tørre ingrediensene og rør til det er godt blandet. Hell røren i den forberedte formen. Stek til en kakepinne satt inn i midten kommer ut uten smuler, ca. 1 time og 10 minutter. Overfør formen til en avkjølingsrist og la den avkjøle i 15 minutter. Ta kaken ut av formen og la den avkjøle helt, ca. 1 time.
- 44. Til glasuren: Pisk smør, krem, 2 spiseskjeer vann og vanilje i en stor bolle med en elektrisk håndmikser på middels hastighet til det er lyst og luftig. Pisk inn melis gradvis til det er lett og kremaktig, og tilsett mer vann, 1 teskje om gangen, hvis nødvendig. Fordel glasuren over den avkjølte kaken. La glasuren sette seg i 25 minutter. Skjær kaken i skiver og server.