Hello Fresh Mobile Banner
Borsjtj

Borsjtj

Lær hvordan du lager en deilig og næringsrik borscht, perfekt for vintermåltider. En enkel oppskrift på den klassiske russiske rødbetesuppen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 4 ferske rødbeter (ca. 680 gram, uten stilker og blader), uskrellet
  • 1/4 kopp pluss 3 spiseskjeer rødvinseddik, samt mer til servering ved bordet
  • 2 spiseskjeer pluss 2 teskjeer kosher-salt
  • 3 spiseskjeer usaltet smør
  • 2 stilker selleri, delt på langs og tynnsnittet på tvers
  • 2 purre (bare den hvite delen), delt på langs og tynnsnittet på tvers
  • 4 hvitløksfedd, finhakket
  • 1/4 teskje karvefrø
  • 1/4 hode Savoykål (ca. 225 gram), kjernet, delt i 2, og skåret i 2,5 cm store biter, deretter strimlet
  • 3 persillekvister
  • 3 ferske timiankvister
  • 1 laurbærblad
  • Én 450 grams boks hele, skrelte tomater (med væske), grovhakket
  • 9 kopper storfekraft
  • Nykvernet svart pepper
  • 1/4 til 1/3 kopp rømme
  • 2 spiseskjeer hakket frisk dill

Fremgangsmåte

  1. 1I en stor kjele, dekk rødbetene med kaldt vann, ca. 2,5 cm over rødbetene. Rør inn 1/4 kopp eddik og 2 spiseskjeer salt. Kok opp, senk varmen, og la det småkoke under lokk til rødbetene er veldig møre, ca. 30 minutter. Sil av vannet, avkjøl, og skrell rødbetene. Skjær rødbetene i terninger og sett til side.
  2. 2Varm smør i en stor gryte over middels varme. Tilsett selleri, purre, hvitløk og karvefrø, og kok under lokk, av og til omrøring, til grønnsakene er myke, ca. 8 minutter. Tilsett kål og kok, under omrøring, til den er visnet, ca. 3 minutter.
  3. 3Bind persiljestilker, timian og laurbærblad sammen med en tråd kjøkkenhyssing, og legg det i gryten sammen med rødbetene, tomatene og buljongen. Kok opp, senk varmen, og la det småkoke under lokk i 10 minutter for å la smakene blande seg.
  4. 4Rør inn de resterende 3 spiseskjeene eddik og de resterende 2 teskjeene salt. Krydre med pepper etter smak. For å servere, fordel suppen i varme suppeskåler, topp med klatter av rømme og dryss over dill. Server med ekstra eddik ved bordet.