Indisk pudding
oppskrift på indian pudding, en varm og krydret dessert med mais og melasse, perfekt for høst- og vinterdager. enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 70 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 4 kopper melk
- 1 kopp lønnesirup
- 1/4 kopp smør
- 2/3 kopp maisgryn
- 1/2 teskje tørket ingefær (den amerikanske urten kalles Snakeroot)
- 1/4 teskje malt allehånde
- 1 1/2 kopper tørkede tranebær eller kirsebær
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 300 grader. Smør en 2-liters ildfast form. I en kjele, kombiner 3 kopper melk og lønnesirup over middels varme. Varm opp til det akkurat begynner å koke, og tilsett smør. I en separat bolle, bland sammen maismel, ingefær og allehånde. Rør gradvis inn maismelblandingen i den varme melken. Skru ned varmen til lav og kok under omrøring til det tykner. Vend inn tranebær eller kirsebær. Skje blandingen over i formen, og hell resten av melken over puddingen... IKKE RØR... Stek i 2 1/2 time eller til melken er absorbert og toppen er gyllenbrun. Server varm med en coulis av bjørnebær, tranebær eller aprikos, og en klatt honning-søtet krem.