Rabarbraparfait

Rabarbraparfait

oppskrift på en deilig rhubarb parfait perfekt for sommeren. enkel å lage, frisk smak og vakker presentasjon. prøv denne søte desserten i dag!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1. 2 kopper/300 g skivet rabarbra
  • 2. 1/4 kopp/55 g sukker
  • 3. 1/4 kopp pluss 3 spiseskjeer vann
  • 4. 1 eggehvite
  • 5. En klype salt
  • 6. 1/3 kopp sukker
  • 7. 2/3 kopp/150 ml kremfløte
  • 8. 1 teskje vaniljeekstrakt

Fremgangsmåte

  1. 11. Forbered rabarbraen ved å legge den i en kjele sammen med sukkeret og 1/4 kopp/60 ml vann. La det småkoke til det er mykt. Hvis det virker for flytende, kan du bare la det stå på varmen og røre om, slik at noe av væsken fordamper. Ta kjelen av varmen og sett til side.
  2. 22. Pisk eggehviten stiv med en klype salt. Varm opp sukkeret med 3 spiseskjeer vann til sukkersirupen når trådstadiet. Koketips: Det er rett før det begynner å få farge.
  3. 33. Med vispene i gang, hell sukker-vann-blandingen i den piskede eggehviten i en tynn stråle, og fortsett å piske til marengsen er avkjølt og stiv. I mellomtiden pisker du fløten til myke topper med vaniljeekstraktet. Vend de to blandingene forsiktig sammen.
  4. 44. Fordel rabarbraen i bunnen av 4 coupe-glass. Topp med parfaiten. Dekk til og sett i kjøleskapet i et par timer før servering.