Napolitansk pizza
lær hvordan du lager en ekte neapolitan pizza med denne enkle oppskriften. perfekt for pizzaelskere som ønsker å lage den perfekte bunnen og smakfulle toppings.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 70 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 1/2 kopper varmt vann (ca. 38–43°C)
- 3/4 teskje tørrgjær
- 4 kopper usaltet hvetemel, pluss mer til utbaking
- 2 1/2 teskje kosher-salt
- Ekstra jomfru olivenolje, til pensling
- Maismel, til utbaking
- 1 boks på 28 unser hele, skrelte tomater (helst San Marzano)
- Kosher-salt
- 8 unser fersk mozzarellaost, skivet
- Ekstra jomfru olivenolje, til å dryppe over
- Fersk basilikum, revet i biter, til topping
Fremgangsmåte
- 1Lag deigen: Bland det varme vannet og gjæren i en liten bolle, og rør til gjæren er oppløst. Bland melet og saltet i en middels stor bolle. Tilsett gjærblandingen i melet og rør sammen til en klissete deig. (Deigen skal være klebrig. Hvis den føles for våt og klissete, tilsett mer mel, én spiseskje av gangen; hvis den er for fast, tilsett litt vann.) Overfør deigen til en lett oljet overflate og elt den til den er glatt og elastisk, ca. 3 minutter. Dekk deigen med en snudd bolle og la den heve lett, i 30 minutter. Del deigen i 4 deler og form hver del til en ball; legg dem med 3 centimeters avstand på et lett oljet stekebrett. Gni lett på toppen av deigen med olivenolje og dekk stekebrettet med plastfolie. Sett i kjøleskapet over natten.
- 2Ta deigen ut av kjøleskapet ca. 2 timer før baking, og la den hvile, dekket, til den skal brukes. En time før baking, legg en pizzastein eller et snudd stekebrett på midterste rille i ovnen og forvarm til 250°C (eller 270°C hvis ovnen din kan det).
- 3Lag sausen: Bland tomatene og saften med 1 teskje salt i en blender; kjør til den er jevn.
- 4Strø rikelig med maismel på en pizzaspade eller et snudd stekebrett. Legg én deigball opp ned på maismelet med hendene. Strekk forsiktig deigen til en 20-25 cm stor sirkel, bruk hendene til å forme den og vær forsiktig så du ikke tømmer ut luften. Smør ca. 1/4 kopp tomatsaus på deigen, og topp med en fjerdedel av mozzarellaen. Drypp over 1 til 2 teskjeer olivenolje og krydre med salt.
- 5Skyv pizzaen over på den varme steinen og stek til skorpen er mørk gyldenbrun og osten bobler, ca. 7-9 minutter. Overfør til et skjærebrett og dryss med basilikum. La den avkjøle i 2 minutter før du skjærer i den. Gjenta for å lage tre til.
- 6Fotograf: Levi Brown