Hello Fresh Mobile Banner
Napolitansk pizza

Napolitansk pizza

lær hvordan du lager en ekte neapolitan pizza med denne enkle oppskriften. perfekt for pizzaelskere som ønsker å lage den perfekte bunnen og smakfulle toppings.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 70 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 1/2 kopper varmt vann (ca. 38–43°C)
  • 3/4 teskje tørrgjær
  • 4 kopper usaltet hvetemel, pluss mer til utbaking
  • 2 1/2 teskje kosher-salt
  • Ekstra jomfru olivenolje, til pensling
  • Maismel, til utbaking
  • 1 boks på 28 unser hele, skrelte tomater (helst San Marzano)
  • Kosher-salt
  • 8 unser fersk mozzarellaost, skivet
  • Ekstra jomfru olivenolje, til å dryppe over
  • Fersk basilikum, revet i biter, til topping

Fremgangsmåte

  1. 1Lag deigen: Bland det varme vannet og gjæren i en liten bolle, og rør til gjæren er oppløst. Bland melet og saltet i en middels stor bolle. Tilsett gjærblandingen i melet og rør sammen til en klissete deig. (Deigen skal være klebrig. Hvis den føles for våt og klissete, tilsett mer mel, én spiseskje av gangen; hvis den er for fast, tilsett litt vann.) Overfør deigen til en lett oljet overflate og elt den til den er glatt og elastisk, ca. 3 minutter. Dekk deigen med en snudd bolle og la den heve lett, i 30 minutter. Del deigen i 4 deler og form hver del til en ball; legg dem med 3 centimeters avstand på et lett oljet stekebrett. Gni lett på toppen av deigen med olivenolje og dekk stekebrettet med plastfolie. Sett i kjøleskapet over natten.
  2. 2Ta deigen ut av kjøleskapet ca. 2 timer før baking, og la den hvile, dekket, til den skal brukes. En time før baking, legg en pizzastein eller et snudd stekebrett på midterste rille i ovnen og forvarm til 250°C (eller 270°C hvis ovnen din kan det).
  3. 3Lag sausen: Bland tomatene og saften med 1 teskje salt i en blender; kjør til den er jevn.
  4. 4Strø rikelig med maismel på en pizzaspade eller et snudd stekebrett. Legg én deigball opp ned på maismelet med hendene. Strekk forsiktig deigen til en 20-25 cm stor sirkel, bruk hendene til å forme den og vær forsiktig så du ikke tømmer ut luften. Smør ca. 1/4 kopp tomatsaus på deigen, og topp med en fjerdedel av mozzarellaen. Drypp over 1 til 2 teskjeer olivenolje og krydre med salt.
  5. 5Skyv pizzaen over på den varme steinen og stek til skorpen er mørk gyldenbrun og osten bobler, ca. 7-9 minutter. Overfør til et skjærebrett og dryss med basilikum. La den avkjøle i 2 minutter før du skjærer i den. Gjenta for å lage tre til.
  6. 6Fotograf: Levi Brown