Hello Fresh Mobile Banner
Kakemikser laget fra bunnen av og variasjoner

Kakemikser laget fra bunnen av og variasjoner

Oppdag enkle oppskrifter på kakeblandinger fra bunnen av og spennende varianter for enhver anledning. Perfekt for bakingentusiaster og nybegynnere.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1 2/3 kopper hvetemel
  • 2. 1 spiseskje bakepulver
  • 3. 3/4 teskje salt
  • 4. 1 1/2 kopper hvitt sukker
  • 5. 1/2 kopp smørfett
  • 6. 2 egg
  • 7. 1 kopp melk
  • 8. 1 teskje vaniljeekstrakt

Fremgangsmåte

  1. 11. For en gul kake: Sikt sammen mel, bakepulver, salt og sukker. Kutt inn smør eller margarin til det dannes fine smuler. Tilsett egg, melk og vanilje. Pisk på lav hastighet i 1 minutt, deretter på høy hastighet i 2 minutter, og skrap ned i bollen ofte.
  2. 22. Hell røren i en smurt og melet 9x13 tommers form. Stek i en forvarmet ovn på 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit) i 25 til 30 minutter.
  3. 33. Variasjon for en hvit kake: Forbered som for grunnkaken, men bruk 3 eggehviter i stedet for de 2 hele eggene. Eggehvitene kan piskes separat og tilsettes for en lettere kake.
  4. 44. Variasjon for en sjokoladekake: Tilsett 1/4 kopp kakaopulver i grunnrøren før du tilsetter melken.
  5. 55. Variasjon for en krydderkake: Tilsett 1 teskje kanel, 1/4 teskje malt nellik og 1/4 teskje malt allehånde i grunnrøren.
  6. 66. Variasjon for en ananas-kake med snudd opp ned: Smelt 1/2 kopp smør i bunnen av en 9x13 tommers form. Tilsett 2/3 kopp brunt sukker og rør det inn i smøret. Legg ananasringene i formen. Topp med grunnrøren (gul kakerøre). Stek i 30 til 35 minutter, la det avkjøle i 5 minutter, og snu kaken opp ned for å servere.