Teriyaki-stil kylling
Lær hvordan du lager en smakfull teriyaki-style chicken med en enkel oppskrift. Perfekt som hovedrett for en rask ogvelsmakende middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 ½ spiseskje soyasaus
- 2. ½ teskje finhakket fersk ingefærrot, skrelt
- 3. 3 spiseskjeer honning
- 4. 1 spiseskje medium-dry sherry
- 5. 1 spiseskje hvitvinseddik
- 6. 1 hvitløksfedd, finhakket og most til en pasta med ½ teskje salt
- 7. 1 benfri hel kyllingbrystfilet (ca. 450 gram) med skinn, delt i to
Fremgangsmåte
- 1I en bolle visper sammen soyasaus, ingefærrot, honning, sherry, eddik og hvitløkpasta. Mariner kyllingen i soyablandingen, snu den en gang, i 20 minutter. Overfør kyllingen, og la marinaden bli igjen i en liten kjele, med skinnsiden ned, til den er oljet. Plasser den på en smurt rist i en grill, og grill den under en forvarmet grill ca. 15 cm fra varmen i 5 minutter. Mens kyllingen koker, koke opp den reserverte marinaden til den er redusert til halvparten. Pensle kyllingen med marinaden og grill den i ytterligere 6 til 8 minutter, eller til den er gjennomstekt. Overfør den til et skjærebrett, og skjær den diagonalt i skiver som er ca. 1,5 cm tykke.