Vegetariske potstickers

Vegetariske potstickers

Lær hvordan du lager deilige veggie potstickers hjemme. En enkel oppskrift perfekt for vegetarianere og alle som liker smakfulle forretter.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 3 ss vegetabilsk olje
  • 1 purre, renset og tynne skiver
  • 1 fedd hvitløk, presset
  • 1 hode Napa-kål, finstrimlet
  • 2 ss risvineddik
  • 2 ts soyasaus
  • 2 cm fersk ingefær, skrelt og revet
  • 1 middels stor gulrot, revet på fineste hull av et rivjern
  • 24 wonton-omslag
  • Asiatisk dippesaus, oppskrift følger
  • 1/4 kopp lys soyasaus
  • 2 ss risvineddik
  • 1/2 cm fersk ingefær, skrelt og finhakket
  • 1 ts sukker
  • 1/2 ts ristet sesamolje
  • 1/2 sitron, finrevet

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp 2 spiseskjeer av oljen i en stor non-stick stekepanne over middels høy varme. Tilsett purre og hvitløk og kok til purre begynner å mykne, ca. 3 til 4 minutter. Tilsett kål, eddik, soyasaus og ingefær, og kok under omrøring til kålen er myk, ca. 3 til 4 minutter til. Fjern fra varmen og rør inn gulrot. La fyllet avkjøles.
  2. 2Overfør kålblandingen til en bolle og arbeid den sammen til den er godt blandet. Oppbevar i kjøleskapet til den skal brukes.
  3. 3For å lage potstickers, legg en wonton-omslag på arbeidsflaten og ha omtrent 1 spiseskje av fyllet i midten. Dypp fingeren i litt vann og fukt kantene på wonton-omslaget; dette vil hjelpe potstickeren å forsegle seg når den kokes. Bøy de ytre kantene av wonton-omslaget over fyllet og press dem sammen for å danne en pose. Fortsett med resten av omslagene og fyllet.
  4. 4For å koke potstickers, varm opp den resterende oljen i en veldig stor stekepanne over høy varme. Plasser alle potstickers oppreist i pannen og kok uten å forstyrre dem, til de er brune på bunnen, ca. 1 til 2 minutter. Tilsett ½ kopp vann i pannen og dekk umiddelbart til. La potstickers dampe i ca. 3 minutter, deretter fjern lokket. Fortsett å koke til vannet er helt fordampet.
  5. 5Overfør til et serveringsfat og server med dippesausen.
  6. 6Rør alle ingrediensene sammen i en liten bolle til sukkeret er oppløst. Oppbevar i kjøleskapet til servering.
  7. 7Porsjon: ca. 1/3 kopp