Senegalesk kylling Yassa

Senegalesk kylling Yassa

oppskrift på sengalese chicken yassa, en smakfull rett fra vestafrika med sitrus og krydder. perfekt for middagen!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1/2 kopp ferskpresset sitronsaft
  • 4 store løk, tynne skiver
  • Salt og nykvernet svart pepper, etter smak
  • 1/8 teskje finhakket fersk habanero-chili, eller etter smak
  • 5 spiseskjeer peanøttolje
  • 1 stekekylling (2 1/2 til 3 1/2 pund), delt i serveringsstykker
  • 1 habanero-chili, stukket med en gaffel
  • 1/2 kopp oliven fylt med pimiento
  • 4 gulrøtter, skrapet og tynne skiver
  • 1 spiseskje Dijon-sennep
  • 1/2 kopp vann
  • Vanlig hvit ris, oppskrift følger
  • 3 1/2 kopper vann
  • 1 1/2 kopper ukokt ris
  • 1 teskje salt
  • 1 spiseskje smør

Fremgangsmåte

  1. 1I en stor, ikke-reaktiv bolle, lag marinaden ved å blande sitronsaft, løk, salt, pepper, finhakket chili og 4 spiseskjeer peanøttolje. Legg kyllingbitene i marinaden, og sørg for at de er godt dekket. Dekk bollen med plastfolie og la kyllingen marinere i minst 3 timer i kjøleskapet.
  2. 2Forvarm grillen. Ta ut kyllingbitene, og reserver marinaden og løken. Plasser kyllingen i en ildfast, lav panne og grill den til den er lett brunet på begge sider. Ta ut løken fra marinaden. Varm den resterende spiseskjeen med olje i en ildfast kjele eller en nederlandsk ovn på 5 liter, og kok løken sakte til den er myk og gjennomsiktig. Tilsett den reserverte marinaden. Når væsken er gjennomvarmet, tilsett kyllingbitene, prikket chili, oliven, gulrøtter, sennep og vann. Når retten har nådd ønsket temperatur, fjern chilien og sett den til side (den kan serveres separat for chili-elskere). Rør godt om, og la yassa koke opp sakte. Skru ned varmen og la det småkoke, dekket, i omtrent 30 minutter, eller til kyllingen er gjennomkokt. Server over vanlig hvit ris.
  3. 3Kok opp vannet i en middels stor kjele. Rør inn de resterende ingrediensene, dekk til, og la det småkoke på lav varme i 20 minutter. Ta kjelen av varmen og la risen hvile i 5 minutter, eller til alt vannet er absorbert. Fluff opp med en gaffel og server varm.
  4. 4Porsjoner: 4 porsjoner