
Vinterkyllinggryte
oppskrift på vinter kyllingbakst - en varmende og smakfull rett perfekt for kalde dager. enkel å lage og full av gode smaker.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 søtpotet
- 2. 1/2 middels søt løk, hakket
- 3. 1 middels eple - skrelt, kjernet og hakket
- 4. 3 gulrøtter, skrellet og hakket
- 5. 2 skinn- og benfrie kyllingbrysthalvdelar
- 6. 2 spiseskjeer barbecue-saus
- 7. 1 kopp tranebær
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 190 grader C (375 grader F). Smør en bakeform lett.
- 22. Stikk flere ganger med en gaffel i søtpoteten og del den i to. Plasser den i en mikrobølgeovnsikker form; hell på vann til det er omtrent 1/2 tomme dypt. Kok i mikrobølgeovnen i 10 minutter.
- 33. Fordel løk, eple og gulrøtter i bunnen av den forberedte bakeformen. Pensle barbecue-saus på begge sider av kyllingbrystene og legg dem oppå grønnsakene. Skrell søtpoteten og del den i store biter; strø dem i bakeformen. Dryss tranebær over retten.
- 44. Stek i den forvarmede ovnen til kyllingen er mør og ikke lenger rosa i midten, ca. 45 til 55 minutter. La den hvile i 5 minutter før servering.