Fruktsuppe

Fruktsuppe

oppskrift på fruktssuppe, en lett og forfriskende dessert perfekt for sommeren. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1/2 cantaloupe, frø fjernet
  • 1 kopp fersk ananas
  • 1 kopp ferske fersken
  • 1 kopp Granny Smith epler, skrellet og i terninger
  • 2 kopper jordbær
  • 1/4 kopp sukker
  • 2 spiseskjeer honning
  • 2 kopper vann
  • 1/4 kopp ananasjuice
  • 1/4 kopp sitronjuice
  • 1/4 kopp appelsinjuice
  • Rømme, til pynt
  • Appelsinskall, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 1Bland all frukten: honningmelon, ananas, ferskner, epler og jordbær i en stor blandebolle, sammen med sukker og honning. Tilsett fruktblandingen i kjelen på komfyren, og hell i væskene: vann, ananas, sitron- og appelsinjuice.
  2. 2Mens fruktblandingen småkoker på komfyren, kutt bunnen av halvdelen av honningmelonen (slik at den ikke velter), og bruk en fruktballer til å skrape ut 2 kopper honningmelonkjøtt, som du legger i resten av frukten i kjelen. Skru ned varmen, og la det småkoke uten lokk i 15 minutter, eller til frukten er myk.
  3. 3La frukten avkjøle seg. Når den er avkjølt, hell halvparten av fruktblandingen i en blender. Kjør til den er jevn. Gjør det samme med den resterende blandingen, og sett den i kjøleskapet til den skal serveres.
  4. 4Fordel i skåler, og pynt hver porsjon med en klatt rømme og litt appelsinskall.