Fruktsuppe
oppskrift på fruktssuppe, en lett og forfriskende dessert perfekt for sommeren. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1/2 cantaloupe, frø fjernet
- 1 kopp fersk ananas
- 1 kopp ferske fersken
- 1 kopp Granny Smith epler, skrellet og i terninger
- 2 kopper jordbær
- 1/4 kopp sukker
- 2 spiseskjeer honning
- 2 kopper vann
- 1/4 kopp ananasjuice
- 1/4 kopp sitronjuice
- 1/4 kopp appelsinjuice
- Rømme, til pynt
- Appelsinskall, til pynt
Fremgangsmåte
- 1Bland all frukten: honningmelon, ananas, ferskner, epler og jordbær i en stor blandebolle, sammen med sukker og honning. Tilsett fruktblandingen i kjelen på komfyren, og hell i væskene: vann, ananas, sitron- og appelsinjuice.
- 2Mens fruktblandingen småkoker på komfyren, kutt bunnen av halvdelen av honningmelonen (slik at den ikke velter), og bruk en fruktballer til å skrape ut 2 kopper honningmelonkjøtt, som du legger i resten av frukten i kjelen. Skru ned varmen, og la det småkoke uten lokk i 15 minutter, eller til frukten er myk.
- 3La frukten avkjøle seg. Når den er avkjølt, hell halvparten av fruktblandingen i en blender. Kjør til den er jevn. Gjør det samme med den resterende blandingen, og sett den i kjøleskapet til den skal serveres.
- 4Fordel i skåler, og pynt hver porsjon med en klatt rømme og litt appelsinskall.