
Toblerone-moussefondue med marengs og frukt
Lær hvordan du lager en deilig toblerone mousse fondue med sprø meringues og frisk frukt. Perfekt dessert for spesielle anledninger eller helgekosen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- Omtrent 200 gram (to 3,52 unser store) Toblerone bittersøt sjokolade
- 1/3 kopp kremfløte
- 3 store eggehviter
- 1/3 kopp sukker
- Jordbær
- carambolas (stjernefrukt, tilgjengelig sesongbasert i spesialbutikker for frukt og grønt), skivet
- uten kjerner røde og grønne druer
- tørkede aprikoser
- Tilbehør
Fremgangsmåte
- 1I en metallbolle plassert over en kjele med knapt småkokende vann, smelter du sjokoladen med fløten under omrøring. Ta bollen av kjelen og la blandingen avkjøles mens du lager marengsen. I en annen metallbolle blander du eggehvitene og sukkeret, setter bollen over en kjele med varmt, men ikke kokende vann, og rører til sukkeret er oppløst. Med en håndholdt elektrisk mikser pisker du marengsen i 5 minutter, eller til den har glansfulle stive topper og er varm å ta på. Ta bollen av kjelen og fortsett å piske marengsen til den er avkjølt. Overfør 1 kopp av marengsen til en sprøytepose med liten dekorativ tipp, vend forsiktig men grundig resten av marengsen inn i sjokoladeblandingen, og fordel moussen i 6 små former. Moussen kan lages 4 timer i forveien og oppbevares dekket ved romtemperatur, eller den kan lages 1 dag i forveien, oppbevares dekket og avkjølt, og tas ut av kjøleskapet for å komme til romtemperatur. På et bakepapirkledd stekebrett eller med aluminiumsfolie sprøyter du resten av marengsen i 5 cm lange striper, og steker dem midt i en forvarmet ovn på 150°C (300°F) i 15 minutter, eller til de er lett gyldne. La marengsene avkjøles på stekebrettet og løsne dem forsiktig fra papiret. Marengsene kan lages 2 dager i forveien og oppbevares i en lufttett beholder. Server marengsene og frukt til dipping i moussefondue.
- 2I en metallbolle plassert over en kjele med knapt småkokende vann, smelter du sjokoladen med fløten under omrøring. Ta bollen av kjelen og la blandingen avkjøles mens du lager marengsen. I en annen metallbolle blander du eggehvitene og sukkeret, setter bollen over en kjele med varmt, men ikke kokende vann, og rører til sukkeret er oppløst. Med en håndholdt elektrisk mikser pisker du marengsen i 5 minutter, eller til den har glansfulle stive topper og er varm å ta på. Ta bollen av kjelen og fortsett å piske marengsen til den er avkjølt. Overfør 1 kopp av marengsen til en sprøytepose med liten dekorativ tipp, vend forsiktig men grundig resten av marengsen inn i sjokoladeblandingen, og fordel moussen i 6 små former. Moussen kan lages 4 timer i forveien og oppbevares dekket ved romtemperatur, eller den kan lages 1 dag i forveien, oppbevares dekket og avkjølt, og tas ut av kjøleskapet for å komme til romtemperatur.
- 3På et bakepapirkledd stekebrett eller med aluminiumsfolie sprøyter du resten av marengsen i 5 cm lange striper, og steker dem midt i en forvarmet ovn på 150°C (300°F) i 15 minutter, eller til de er lett gyldne. La marengsene avkjøles på stekebrettet og løsne dem forsiktig fra papiret. Marengsene kan lages 2 dager i forveien og oppbevares i en lufttett beholder. Server marengsene og frukt til dipping i moussefondue.