Garam Masala

Garam Masala

lær hvordan du lager garam masala, en essensiell indisk krydderblanding, med vår enkle oppskrift. perfekt for å tilføre smak til dine retter.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1/4 kopp spisskummenfrø
  • 1/4 kopp korianderfrø
  • 1 1/2 spiseskjeer kardemomfrø
  • 2 hele kanelstenger, 3 tommer lange
  • 1 1/2 teskjeer hele nellikspiker
  • 3 spiseskjeer svarte pepperkorn
  • 4 laurbærblader, knust
  • 1/2 teskje muskatnøtt (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 1Rist krydderne lett, unntatt muskatnøtt, under konstant omrøring i 2 minutter eller til det avgir en krydret duft og blir flere nyanser mørkere. La det avkjøle helt, og kjør deretter sammen med muskatnøtten til en fin pulver. Oppbevar i en lufttett beholder i opptil 3 måneder.