Kjøttkaker
lær hvordan du lager en saftig kjøttdeigslasagne med denne enkle oppskriften. perfekt for en smakfull middag for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 65 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett
Ingredienser
- Salatolje
- 1 gulrot, i små til mellomstore terninger
- 2 stilker selleri, i små til mellomstore terninger
- 1 middels løk, i små til mellomstore terninger
- 900 gram kjøttdeig av storfe
- 2 egg
- Salt og nykvernet svart pepper
- En liten dæsj hot sauce (anbefalt: Tabasco)
- En liten dæsj Worcestershire-saus
- 3 skiver brød
- 1/2 kopp krydrede italienske brødsmuler
- Ketchup
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
- 2I en middels stor stekepanne, ha i to dråper salatolje og varm opp på middels høy varme.
- 3Tilsett gulrøtter, selleri og løk, og stek i omtrent 5 minutter. Sett til side og la avkjøle.
- 4I en stor bolle, ha i gulrotblandingen, karbonadedeigen og de resterende ingrediensene, unntatt brødet, brødsmulene og ketchupen.
- 5La brødet ligge i kaldt vann, klem ut vannet (som en svamp) og la det renne av.
- 6Tilsett det i karbonadedeigen og bland godt. (En kjøkkenmaskin kan gjøre dette enklere.)
- 7Rør inn brødsmulene og bland godt.
- 8Form til en fast loaf, smør ketchup over toppen, og sett den i en forvarmet ovn i ca. 45–55 minutter, eller til den er gjennomstekt.
- 9Ta ut og server varm.