Kjøttkaker

Kjøttkaker

lær hvordan du lager en saftig kjøttdeigslasagne med denne enkle oppskriften. perfekt for en smakfull middag for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 65 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett

Ingredienser

  • Salatolje
  • 1 gulrot, i små til mellomstore terninger
  • 2 stilker selleri, i små til mellomstore terninger
  • 1 middels løk, i små til mellomstore terninger
  • 900 gram kjøttdeig av storfe
  • 2 egg
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • En liten dæsj hot sauce (anbefalt: Tabasco)
  • En liten dæsj Worcestershire-saus
  • 3 skiver brød
  • 1/2 kopp krydrede italienske brødsmuler
  • Ketchup

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
  2. 2I en middels stor stekepanne, ha i to dråper salatolje og varm opp på middels høy varme.
  3. 3Tilsett gulrøtter, selleri og løk, og stek i omtrent 5 minutter. Sett til side og la avkjøle.
  4. 4I en stor bolle, ha i gulrotblandingen, karbonadedeigen og de resterende ingrediensene, unntatt brødet, brødsmulene og ketchupen.
  5. 5La brødet ligge i kaldt vann, klem ut vannet (som en svamp) og la det renne av.
  6. 6Tilsett det i karbonadedeigen og bland godt. (En kjøkkenmaskin kan gjøre dette enklere.)
  7. 7Rør inn brødsmulene og bland godt.
  8. 8Form til en fast loaf, smør ketchup over toppen, og sett den i en forvarmet ovn i ca. 45–55 minutter, eller til den er gjennomstekt.
  9. 9Ta ut og server varm.