Havrekake med varm blandet bærkompott og clotted krem

Havrekake med varm blandet bærkompott og clotted krem

Lær hvordan du lager en deilig havrekake med varm bærkompott og krem. En perfekt dessert eller frokost med norske ingredienser og enkel fremgangsmåte.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1 kopp havregryn, ikke instant
  • 1 ½ kopper kokende vann
  • 1 ½ kopper hvetemel
  • 1 teskje natron
  • 1 teskje malt kanel
  • ¼ teskje nyrevet muskatnøtt
  • ¼ teskje salt
  • 1 stang usaltet smør, myknet
  • 1 kopp lett pakket brunt sukker
  • ½ kopp sukker
  • 2 store egg
  • 1 teskje ren vaniljeekstrakt
  • Blanding av bærkompott, oppskrift følger
  • Rømme, til servering

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Smør og mel en 23 cm (9-tommers) bakeform.
  2. 2Legg havregryn i en bolle, hell over kokende vann og la det trekke i 30 minutter. Sil godt av.
  3. 3Sikt sammen melet, natron, kanel, muskatnøtt og salt på bakepapir.
  4. 4Pisk smør og sukker i en bolle med en mikser utstyrt med flatpisker, til det er lyst og luftig.
  5. 5Tilsett eggene ett om gangen og pisk til det er jevnt.
  6. 6Bland inn de utbløtte havregrynene og rør til det er godt innarbeidet.
  7. 7Tilsett de tørre ingrediensene og rør forsiktig til alt er akkurat blandet.
  8. 8Fordel røren jevnt i den forberedte formen og stek i ovnen til en kakepinne satt inn i midten kommer ut med noen fuktige smuler, ca. 35–40 minutter.
  9. 9Sett kaken på en bakerist og la den avkjøle i 40 minutter; denne kaken er best når den er litt varm.
  10. 10Server kaken med litt av den varme bærkompotten og en stor klatt rømme.
  11. 112 teskjeer maisstivelse
  12. 121 ½ kopp fersk appelsinjuice pluss 2 teskjeer
  13. 133 spiseskjeer honning
  14. 141 vaniljestang, delt
  15. 151 kopp ferske blåbær
  16. 161 kopp ferske bjørnebær
  17. 172 kopper ferske bringebær
  18. 18**Til kompotten:**
  19. 19Dissolver maisstivelsen i de 2 teskjeene appelsinjuice. Sett til side.
  20. 20Kombiner 1 ½ kopp appelsinjuice, honning og vaniljestang i en middels stor kjele og kok opp over høy varme. La koke i 2 minutter, eller til honningen er helt oppløst.
  21. 21Tilsett blåbær og bjørnebær og kok i 2 minutter.
  22. 22Rør inn maisstivelsen og kok til blandingen tykner litt, ca. 2 minutter.
  23. 23Ta av varmen og vend inn bringebærene.
  24. 24Kast vaniljestangen.
  25. 25Server varm.
  26. 26**Antall porsjoner:** 6–8