Døden ved sjokolade: Sett sammen Døden ved sjokolade
Lær hvordan du lager den klassiske death by chocolate-kaken. En rik og deilig dessert som vil imponere alle sjokoladeelskere. Perfekt for spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 6 unser usaltet smør
- 1 1/3 kopper sukker
- 1 1/3 kopper kremfløte
- 8 spiseskjeer usøtet kakaopulver, siktet
- 3 spiseskjeer mørk rom
- 1/4 teskje salt
- 4 teskjeer instant kaffe
- 1 teskje ren vaniljeekstrakt
Fremgangsmåte
- 1Plasser en lukket 23 x 8 cm springformform i et bakepapirkledd stekebrett. Legg den øverste halvdelen av sjokoladekaken med oversiden opp i formen. Hell 1 1/2 kopper ganache over sjokoladekaken i formen. Trim cocoa-merengen med en serrert kniv slik at den passer tett inn i formen. Plasser den trimmede cocoa-merengen, med oversiden opp, inni formen oppå ganachen, og trykk forsiktig ned på cocoa-merengen for å fjerne luftlommer.
- 2Skje mocha-moussen jevnt over cocoa-merengen. Legg den resterende halvdelen av sjokoladekaken, med undersiden opp, oppå mocha-moussen. Sett kaken i fryseren i 30 minutter eller i kjøleskapet i 1 time.
- 3Ta kaken ut av fryseren og skjær rundt kantene for å løsne den fra springformen. Hell den resterende ganachen over kaken, og bruk en kakespade til å fordele ganachen jevnt over toppen og sidene av kaken. Sett kaken i kjøleskapet i 10–15 minutter for å la ganachen stivne.
- 4Fyll en konditorkopp med stjernetipp med sjokolademousse. Pisk ut en sirkel med stjerner (hver berører den neste) langs ytterkanten av toppen av kaken. Fortsett å piske ut stjernekroner til hele toppen er dekket. La Death By Chocolate stå i kjøleskapet i minst 4 timer, helst 12 timer, før den skjæres opp og serveres.
- 5Varm smøret i en kjele på 2 1/2 liter over middels varme. Når det er smeltet, tilsett sukker, kremfløte, siktet kakao, 2 ss mørk rom og salt. Rør med en visp for å blande. Kok opp, juster varmen og la det småkoke i 5 minutter, av og til med å røre. Ta kjelen av varmen. Tilsett instantkaffe, vaniljeekstrakt og den resterende spiseskjeen rom, og rør til det er jevnt. La det avkjøle til romtemperatur før servering.
- 6For å servere, skjær Death By Chocolate i ønsket antall porsjoner. Varm opp bladet på en serrated skive før du skjærer i kaken, ved å holde det under varmt rennende vann. Gjenta denne prosedyren etter hver skive. Hell 3–4 spiseskjeer mocha-romsaus på bunnen av hver 25 cm tallerken og plasser et stykke av Death By Chocolate i midten av hver tallerken. Server umiddelbart.