Panna Cotta med balsamico-jordbær
Lær hvordan du lager en deilig panna cotta med balsamico jordbær. Perfekt som dessert for sommeren eller enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1/2 pakke (1 teskje) usmakset gelatinpulver
- 1 1/2 spiseskjeer kaldt vann
- 1 1/2 kopper kremfløte, delt
- 1 kopp naturell helmelk yoghurt
- 1 teskje ren vaniljeekstrakt
- 1/2 vaniljestang, delt og frø skrapet ut
- 1/3 kopp sukker, pluss 1 spiseskje
- 2 pint (4 kopper) ferske jordbær i skiver
- 2 1/2 spiseskjeer balsamicoeddik
- 1 spiseskje sukker
- 1/4 teskje nykvernet svart pepper
- Ferskrevet sitronzest, til servering
Fremgangsmåte
- 1I en liten bolle, dryss gelatinet over 1 1/2 spiseskjeer kaldt vann. Rør om og la det stå i 10 minutter for å la gelatinet løse seg opp.
- 2I mellomtiden, i en middels stor bolle, visp sammen 3/4 kopp av kremen, yoghurten, vaniljeekstraktet og vaniljebønneskene. Varm opp den resterende 3/4 koppen med krem og 1/3 kopp sukker i en liten kjele, og la det småkoke over middels varme. Ta kjelen av varmen, og tilsett det mykede gelatin i den varme kremen. Rør godt for å løse opp gelatinet. Hell den varme krem- og gelatinblandingen i den kalde krem- og yoghurtblandingen, og rør forsiktig for å blande. Hell blandingen i 4 små former (på 6 til 8 unser) eller porsjonsformer, og sett dem i kjøleskapet uten lokk til de er kalde. Når panna cottaen er godt avkjølt, dekk dem med plastfolie og la dem stå i kjøleskapet over natten.
- 3Bland jordbærene, balsamicoeddiken, 1 spiseskje sukker og pepper 30 minutter til 1 time før servering. Sett til side i romtemperatur.
- 4For å servere, bruk en liten kniv til å gå forsiktig rundt hver dessert i ramekinen, og dypp bunnen av hver ramekin raskt i en bolle med varmt vann. Vend hver ramekin opp ned på en desserttallerken, og omgi panna cottaen med jordbær. Dryss lett med nyrevet sitronzest, og server.