Sprø aubergine- og sopplasagne

Sprø aubergine- og sopplasagne

Lær hvordan du lager en crispy eggplant og sopp lasagne, perfekt for en smakfull og sunn hovedrett. Enkel å lage og full av smak!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 65 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett

Ingredienser

  • Rapsolje
  • 1 kopp allsidig mel
  • 5 egg
  • 1 ½ kopper panko brødsmuler
  • 1 spiseskje vann
  • 1 aubergine, skrelt og skåret i 1/8-tommers skiver
  • 8 portobellosopper, fjernet skjelettet
  • 1 spiseskje kosher salt, pluss mer til krydring
  • 1 spiseskje knust svart pepper, pluss mer til krydring
  • 1 kopp hvit bønnesuppe
  • 1 kopp melk
  • 1 kopp pesto, ferdigkjøpt
  • 1 (14 ½ unser) boks med ildrøkte tomater
  • 1 kopp revet Parmesanost
  • 2 (8 unser) baller fersk mozzarella, tynne skiver

Fremgangsmåte

  1. 1I en dypfryer eller en tungbunnet kjele varmer du opp nokså mye rapsolje til å dekke omtrent halvparten av sidene på kjelen, til 190 grader Celsius. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
  2. 2Legg mel, egg og brødsmuler i tre separate, grunne fat. Tilsett vannet i eggefatet. Dypp aubergineskivene i melet, og rist av overflødig. Deretter dypper du dem først i eggeblandingen, og deretter i brødsmulene. Legg de panerte skivene på et bakepapirkledd stekebrett og sett til side. Gjenta samme prosess med portobellokapslene. Arbeid i flere omganger, og stek aubergineskivene og soppskivene i friteren til de er gyldne, ca. 2–3 minutter. Ta dem ut av friteren og legg dem på et bakepapirkledd stekebrett. Krydre auberginen og soppen med en spiseskje salt og pepper etter at de er tatt ut av friteren. Sett til side.
  3. 3I en middels stor kjele visper du sammen suppen og melken. La det småkoke på lav varme. Rør inn pesto og tomater til det er godt blandet. Krydre med salt og pepper etter smak. Ta kjelen av varmen og sett til side.
  4. 4Hell noen få desiliter pesto-saus i bunnen av en ildfast form. Legg et lag med stekt aubergine oppå sausen. Fordel et jevnt lag med tomater over auberginen. Hell over noen desiliter pesto-saus. Strø over litt parmesan og legg på noen skiver mozzarella. Topp med de stekte soppene og mer saus. Gjenta med resten av ingrediensene, og avslutt med pesto og ost. Stek i 20–25 minutter, til osten begynner å bli brun og sausen bobler.