Kefir- og pekannøttiskrem
Lær hvordan du lager en deilig og kremete buttermilk-pecan iskrem. Enkel oppskrift som passer perfekt for sommeren eller helgen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 6
dessert
Ingredienser
- 1/4 kopp sukker
- 1/2 kopp kremfløte
- 2 kopper kulturmelk
- 2/3 kopp søtet kondensert melk
- 3/4 kopp kondensert melk uten tilsatt sukker
- 1/2 teskje vaniljeekstrakt
- 1 kopp kandiserte pekannøtter (side 138)
- 1/2 kopp grovt havsalt
- Karamelliserte bananer, til topping, valgfritt (oppskrift nedenfor)
- 4 spiseskjeer usaltet smør
- 1 kopp pekannøtter, grovhakket
- 2 spiseskjeer lettbrunt sukker
- 2 spiseskjeer sukker (sukker med granulert struktur)
- 1/4 teskje salt
- 4 spiseskjeer usaltet smør
- 3 faste gule bananer, hakket eller skivet
- 3 spiseskjeer lettbrunt sukker
- En klype salt
Fremgangsmåte
- 1Lag blandingen.
- 2Visp sukker, fløte, kulturmelk, kondensert melk, hermetisert melk, vanilje og kandiserte pekannøtter i en stor bolle.
- 3Hell blandingen i en pose.
- 4Stikk en 1-gallon frysepose med glidelås åpen i en stor beholder; hell i kulturmelk-blandingen. Press ut luften og lukk posen. Sett posen i kjøleskapet til den skal brukes til iskremen.
- 5Fyll beholderen din.
- 6Ha omtrent 10 kopper is i beholderen, fyll den omtrent tre fjerdedeler, og hell i sjøsalt. Plasser den forseglede posen med kulturmelk-blandingen i isen.
- 7Begynn å riste!
- 8Tett beholderen godt med lokket. Rist kraftig i ca. 15 minutter, eller til kulturmelk-blandingen er tykk. Hvor lang tid det tar, avhenger av hvor hardt du rister!
- 9Server og nyt.
- 10For myk iskrem, skyll utsiden av posen, klipp av et hjørne og sprøyt ut i skåler. For faster iskrem, sett den i fryseren i 1 time før servering. Topp gjerne med karamelliserte bananer.
- 11Smelt smøret i en stekepanne over middels varme, tilsett pekannøttene, brunt sukker, vanlig sukker og salt. Kok under omrøring til sukkeret er oppløst og blandingen er klissete, ca. 6–8 minutter. Fordel nøttene på et bakepapir for å avkjøle, og sett dem i kjøleskapet i minst 10 minutter før bruk.
- 12Smelt smøret i en stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett bananene og rør for å dekke dem med smøret. Strø over brunt sukker og salt, og kok under omrøring til bananene er møre og dekket av sausen, ca. 2–4 minutter. Skje den varme banansausen over iskremen.
- 13Fotograf: David Land